СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО СВІТУ

Додано: 10 листопада 2019
Предмет: Геометрія, 9 клас
Тест виконано: 20 разів
12 запитань
Запитання 1

У високорозвинутих країнах провідним сільськогосподарським виробництвом є високотехнологічне ________ __________ .

варіанти відповідей

інтенсивне тваринництво

екстенсивне тваринництво

інтенсивне рослинництво

екстенсивне рослинництво

Запитання 2

Оберіть потрібні культури серед перерахованих. Провідне місце належить рослинам, що їх називають «трьома хлібами людства» __________, __________, ___________:

варіанти відповідей

пшениці

жито

рис

картопля

кукурудза

ячмінь

Запитання 3

Цю культуру вирощують майже у 70 країнах Північної та Південної півкуль, що дає можливість забезпечити хлібом близько половини людства.

Відомо понад 20 видів цієї культури, проте найбільше значення, як і в Україні, мають два: тверда і м’яка. Це – культура переважно помірного та субтропічного поясів. Назвіть цю важливу культуру.

варіанти відповідей

Жито

Пшениця

Овес

Кукурудза

Запитання 4

Оберіть, серед перерахованих, три країни-лідери, які посідають перші три місця за збором пшениці.

варіанти відповідей

Китай

Індія

США

Франція

Канада

Україна

Запитання 5

Саме ця культура є основною продовольчою культурою майже для половини людства. Це типова культура мусонного клімату, яка потребує багато вологи і тепла, а також родючих ґрунтів. Тому його культивують майже завжди за штучного зрошення у тропічному та субтропічному поясах Азії, Латинської Америки, Африки.

варіанти відповідей

рис

пшениця

ячмінь

овес

Запитання 6

Ця культура набуває дедалі більшого значення як фуражна культура.Проте у деяких регіонах її вирощують і для продовольчих потреб.Це теплолюбна та посухостійка рослина, що дає високі врожаї. Тому, хоча ця культура за площею посівів посідає 3-­тє місце, вона – світовий «лідер» з­-поміж зернових культур за збиранням. Провідна роль за її виробництвом та експортом належить США, які дають майже 35% світового її зерна.

варіанти відповідей

пшениця

рис

кукурудза

овес

Запитання 7

Провідна роль серед волокнистих належить саме цій культурі, яку культивують майже у 80 країнах світу. Ця культура є занадто вибагливою до ґрунтів, тому вирощується за умови внесення великої кількості добрив. Під час вегетації рослина потребує багато вологи і тепла. Вологу забезпечують переважно шляхом штучного зрошення. Це культура тропічного та субтропічного поясів. За експортом цієї культури виділяються Китай, США та Індія. Багато цієї сировини вивозять Пакистан та Узбекистан.

варіанти відповідей

льон - довгунець

бавовник

джут

сизаль

Запитання 8

Найпоширенішими олійними культурами є :

варіанти відповідей

соя, соняшник, ріпак, арахіс, олива, олійна пальма.

бавовник, джут, льон­-довгунець, агава на сизаль 

цукрова тростина,цукрові буряки, 

чай, кава та какао

Запитання 9

З­-поміж бульбоплідних культур найпоширенішою є саме ця культура. За її валовим збором перші місця посідають Китай, Індія, Росія, Україна, США, Німеччина, Польща. Іноді цю культуру називають "другим хлібом".

варіанти відповідей

картопля

батат

топінамбур

маніок

Запитання 10

Оберіть правильний варіант пропущених слів. У країнах, що розвиваються, та посушливих районах світу переважає ______ _________ на природних пасовищах.

варіанти відповідей

екстенсивне тваринництво

інтенсивне тваринництво

кочове тваринництво

молочно-м′ясне тваринництво

Запитання 11

Найбільшим у світі районом м’ясного скотарства є ______. ____________ називають «м’ясним цехом світу» через її провідну роль в експорті яловичини.Оберіть правильний варіант для заповнення пропусків.

варіанти відповідей

савана, Судан

пампа, Аргентину

прерія, США

степ, Україну

Запитання 12

Ця галузь є виробництвом тваринництва, що дає людям майже 40% м’яса, а також сало, шкури, щетину. Половина всього поголів’я припадає на Азію. Китай є світовим лідером за кількістю вирощуваних цього поголів′я. Україна за цим показником посідає 7- ­ме місце в світі.

варіанти відповідей

вівчарство

скотарство

свинарство

птахівництво

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест