Загальні правила подачі напоїв

Додано: 7 квітня 2021
Предмет: Технології
Тест виконано: 360 разів
14 запитань
Запитання 1

Який посуд використовують для подачі кави ?

варіанти відповідей

чайні чашки обсягом 75-100 см3 із блюдцями й чайними ложками

подають у тому ж посуді, в якому її готували

кавові чашки обсягом 75-100 см3 із блюдцями й кавовими ложками

Запитання 2

Як подають Каву по-східному ?

варіанти відповідей

у чашках обсягом 75-120 см3 із блюдцями 

у кавових чашках обсягом 50-75 см3 із блюдцями

у тому ж посуді, в якому її готували, або у кавових чашках обсягом 75-100 см3 із блюдцями й кавовими ложками

окремо до кави подають охолоджену воду з льодом.

Запитання 3

Як подають Каву з морозивом (гляссе)  ?

варіанти відповідей

в склянку кладуть кульку морозива і заливають охолодженою чорною кавою

у кавових чашках обсягом 50-75 см3 із блюдцями

у спеціальній конусоподібній склянці місткістю 250 мл,або у звичайній склянці ,або фужері

окремо до кави подають охолоджену воду з льодом.

Запитання 4

Як подають чай?

варіанти відповідей

подають у чайних горнятках або склянках з підсклянниками, які ставлять на блюдце,поруч із чаєм на блюдці повинна бути чайна ложка

цукор ,лимон подають у розетках

подають у порцелянових чашках, які повинні бути без сторонніх запахів і сухими.

всі відповіді вірні

Запитання 5

Безалкогольні напої в ресторані подають ....

варіанти відповідей

подають холодними, з t 2-4°С

подають теплими, з t 18-20°С

подають охолодженими, з t 10-12°С

немає правильної відповіді

Запитання 6

Фруктово-ягідні соки подають на стіл у ......

варіанти відповідей

фужерах, келихах

тонких склянках різної форми

глечиках і розливають у високі конусоподібні склянки

Запитання 7

Які напої подають, як правило, у високих склянках або фужерах, ддодають шматочки харчового льоду, або лід подають окремо ?

варіанти відповідей

міцні алкогольні напої 

безалкогольні напої

крюшони, пунші, коктейлі

Запитання 8

Які напої подають в чарках, стопках, графинах,при обслуговуванні групи використовують графини і пляшки.?

варіанти відповідей

міцні алкогольні напої 

безалкогольні напої

крюшони, пунші, коктейлі

Запитання 9

Які вид алкогольного напою прийнято подавати до гарячих рибних закусок ?

варіанти відповідей

столові червоні

білі сухі або напівсухі вина

столові білі вина

горілки, віскі, настоянки

Запитання 10

Які вид алкогольного напою прийнято подавати  до м’ясних, а також страв із птиці і дичини , при t12-18°С ?

варіанти відповідей

столові червоні

білі сухі або напівсухі вина

столові білі вина

горілки, віскі, настоянки

Запитання 11

Які вид алкогольного напою прийнято подавати  до других страв із риби і морепродуктів  ?

варіанти відповідей

столові червоні

білі сухі або напівсухі вина

столові білі вина

горілки, віскі, настоянки

Запитання 12

З  якими стравами добре поєднуються напівсолодкі столові вина, які подають охолодженими до 15-18°С у рейнвейних чарках?

варіанти відповідей

рибними стравами

мясними стравами

овочевими стравами

фруктовими стравами

Запитання 13

До яких страв можна запропонувати десертні вина, які подають охолодженими до 10-12°С у мадерних чарках?

варіанти відповідей

рибних страв

мясних страв

солодких страв і фруктів

овочевих страв

Запитання 14

До яких страв можна рекомендувати напівсолодке або солодке шампанське, охолоджене до 8-10°С. ?

варіанти відповідей

рибних страв

мясних страв

солодких страв і фруктів

фруктів, цукерок, десертних страв

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест