Способи приготування напівфабрикатів з мяса

Додано: 27 січня 2021
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 322 рази
15 запитань
Запитання 1

Вкажіть вид білка, який забарвлює м'ясо в червоний колір

варіанти відповідей

Міоглобін

Альбумін

Актин

Запитання 2

Вкажіть середній вміст в туші м'язової тканини

варіанти відповідей

10-16%

9-32%

50-60%

Запитання 3

Вкажіть кути, під якими нарізають м'ясо

варіанти відповідей

900 і 300

900 і 600

900 і 450

Запитання 4

З якою метою шпигують м'ясо

варіанти відповідей

Для надання соковитості

Для розм'якшення сполучної тканини

Для порушення сполучної тканини

Запитання 5

Чим цінне м'ясо

варіанти відповідей

Білками

Жирами

Мінеральними речовинами

Запитання 6

Як називають витримування м'яса в кислому середовищі

варіанти відповідей

Маринування

Пасерування

Панірування

Запитання 7

Що потрібно зробити щоб шматки м'яса при смаженні не деформувалися

варіанти відповідей

Відбити м'ясо

Подрібнити м'ясо

Виконати підрізування сухожилків

Запитання 8

Для розпушування, згладження поверхні порційного шматка м'яса потрібно виконати операцію

варіанти відповідей

Підрізування сухожилків

Відбивання

Вибивання

Запитання 9

Щоб запобігти випаровування вологи напівфабрикати...

варіанти відповідей

Відбивають

Панірують

Маринують

Запитання 10

Спосіб при якому руйнується структура сполучної тканини і м'язових волокон

варіанти відповідей

Подрібненні

Вибиванні

Маринуванні

Запитання 11

Дрібно протертий черствий пшеничний білий хліб без шкоринки це...

варіанти відповідей

Фігурна паніровка

Червона паніровка

Біла паніровка

Запитання 12

Розтерті яєчні жовтки з олією, молоком, борошном, спеціями та збитим білком це...

варіанти відповідей

Льєзон

Тісто кляр

Фігурна паніровка

Запитання 13

Що збагачує м'ясні страви вуглеводами, вітамінами і мінеральними речовинами

варіанти відповідей

Екстрактивні речовини

Гарніри з круп, макаронних виробів, овочі

Соуси

Запитання 14

Які речовини надають м'ясним стравам своєрідного приємного смаку і аромату

варіанти відповідей

Жири

Мінеральні речовини

Екстрактивні речовини

Запитання 15

Які речовини переходять у відвар доти, доки м'ясо не прогріється

варіанти відповідей

Вуглеводи

Жири

Білки

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест