ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ ВИРОБІВ З ПРІСНОГО ТІСТА

Додано: 1 лютого 2021
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 273 рази
12 запитань
Запитання 1

Вареники – це страва із:

варіанти відповідей

із прісного тіста

із дріжджового тіста

із листового тіста

із безопарного тіста

Запитання 2

Борошно просіюють для того, щоб:


варіанти відповідей

звільнитись від сторонніх домішок

насититись киснем

прогріти

розпушити

Запитання 3

Смак, пористість і приємний колір надають борошняним виробам:


варіанти відповідей

жири

рідини

яйця

розпушувачі

Запитання 4

Вареники кладуть у:



варіанти відповідей

холодну воду

холодну підсолену воду

кладуть фрітюр

підсолену кип’ячу воду

Запитання 5

Колір пшеничного борошна вищого сорту:

варіанти відповідей

білий або білий із жовтим відтінком

білий із жовтим або сірим відтінком

білий із жовтим або сірим відтінком з помітними частинками оболонок

білий або білий із сірим відтінком

Запитання 6

Що потрібно додати до тіста , щоб воно було здобним? 

   


варіанти відповідей

велику кількість яєць, дріжджів

велику кількість жиру, розпушувачу

велику кількість яєць, жиру, цукру, солі

 велику кількість яєць, жиру, цукру

Запитання 7

За консистенцією тісто поділяють на :

    


варіанти відповідей

густе та в'язке

тверде та в'язке

густе та рідке

тверде та рідке

Запитання 8

Вареники варять :

варіанти відповідей

3-5 хв.

5-7 хв.

7-9 хв.

9-11 хв.

Запитання 9

Пельмені варять

варіанти відповідей

3-5 хв.

5-7 хв.

7-9 хв.

9-11 хв.

Запитання 10

Оберіть види борошна

варіанти відповідей

пшеничне

житнє

кукурудзяне

горохове

Запитання 11

З якого виду тіста не готують вареники:

варіанти відповідей

замішане на кефірі

листового

бісквітне

дріжджове

Запитання 12

Оберіть інгрідієнти для приготування галушок

варіанти відповідей

борошно

яйця

сіль

вода

цукор

дріжджі

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест