Способи теплової обробки

Додано: 4 листопада
Предмет: Технології, 10 клас
12 запитань
Запитання 1

Які є комбіновані способи теплової кулінарної обробки продуктів?

варіанти відповідей

Варіння і смаження

Бланшування

 Тушкування і запікання

Пасерування

Запитання 2

Що таке термостатування?. .

варіанти відповідей

Короткочасне (від 1 до 5 хвилин) ошпарювання продукту окропом чи парою із наступним ополіскуванням холодною водою.

Варіння продуктів на парі.


Підтримування заданої температури страв на роздачі або під час надходження до місця споживання.


Припускання продуктів, здебільшого попередньо обсмажених.

Запитання 3

Спосіб теплової обробки продуктів шляхом нагрівання до температури 100 °С у рідкому середовищі або в атмосфері насиченої водяної пари називається ... .

варіанти відповідей

запікання

пасерування

варіння

смаження

Запитання 4

Прийом теплової обробки, під час якої продукти занурюють у рідину на третину її об’єму або готують у власному соку в посуді під закритою кришкою, називається ... .

варіанти відповідей

смаження


тушкування

 пасерування

припускання

Запитання 5

Комбінований спосіб теплового кулінарного обробляння продуктів – тушкування – означає ... .

варіанти відповідей

 короткочасне обсмажування без додавання жиру;

варіння у великій кількості рідини;

варіння попередньо обсмажених продуктів із додаванням прянощів та приправ;

теплова обробка на відкритому вогні.

Запитання 6

Комбінований спосіб теплового обробляння – запікання – означає ... 

варіанти відповідей

варіння попередньо обсмажених продуктів із додаванням спецій, прянощів, приправ;


короткочасне обсмажування продукту із жиром або без нього; 

короткочасне ошпарювання продукту окропом;


теплова обробка продуктів у жаровій шафі для доведення до кулінарної готовності й утворення на поверхні добре підсмаженої кірочки.

Запитання 7

Чому овочі розм’якшуються під час теплової обробки?

варіанти відповідей

В овочах коагулюють білки. 

Колаген перетворюється на глютин і тканини розм’якшуються.

Під час варіння в овочах емульгують жири

Під дією високої температури пропектин переходить у пектин – розчинну речовину.

Запитання 8

До бланшування вдаються, так як воно ... .

варіанти відповідей

 полегшує наступну механічну кулінарну обробку продуктів; 


доводить продукт до готовності; 

 видаляє присмак гіркоти;

сприяє утворенню нових смакових речовин

Запитання 9

Основними способами теплової обробки є:

варіанти відповідей

Тушкування і запікання

Варіння і запікання

Варіння і смаження

Тушкування і пасерування

Запитання 10

Припускання - це вид..

варіанти відповідей

Смаження

Варіння

Тушкування

Запікання

Запитання 11

Тушкування - це спосіб теплової обробки, який належить до..

варіанти відповідей

Основних

Комбінованих

Допоміжних

Запитання 12

Основний спосіб смаження - це теплова обробка продукту при температурі...

варіанти відповідей

140-150

110-120

180-220

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест