Статистичні дані та вибіркові характеристики

Додано: 16 квітня
Предмет: Алгебра, 9 клас
12 запитань
Запитання 1

О шостій годині ранку визначено температуру на десяти метеостанціях. Отримані дані відображено в таблиці. Визначте x, якщо середнє арифметичне всіх цих даних дорівнює 3,5о


варіанти відповідей

х = 5

х = 6

х = 7

х = 8

х = 9

Запитання 2

Діаграма, зображена на рисунку, містить інформацію про кількість проданих одиниць техніки в супермаркеті електроніки протягом одного кварталу.Використовуючи дані діаграми, доберіть таке закінчення речення, щоб утворилось правильне твердження: " Більше, ніж цифрових апаратів, але менше ніж мобільних телефонів у цьому супермаркеті продано..."

варіанти відповідей

І телевізорів, і відеокамер

І телевізорів, і ноутбуків

І відеокамер, і ноутбуків

Лише телевізорів

Лише ноутбуків

Запитання 3

Упродовж чверті учень отримав 12 оцінок з алгебри. Інформацію про отримані оцінки та їхню кількість відображено в таблиці. Знайдіть середнє арифметичне всіх оцінок, отриманих учнем упродовж чверті.

варіанти відповідей

7

7,2

7,25

8

8,1

Запитання 4

Лучник здійснив 11 пострілів по мішені і набрав відповідно 6,5,7,9,6,9,10,8,7,9,10 очок. Знайдіть моду цього ряду даних

варіанти відповідей

5

7

8

9

10

Запитання 5

У таблиці наведено дані про кількість глядачів, які відвідали кінотеатр протягом п'яти днів тижня. На діаграмах немає шкали кількості глядачів. Визначте, на якій діаграмі правильно відображено дані, наведені в таблиці.

варіанти відповідей
Запитання 6

У таблиці наведено дані про температуру повітря в різний час того самого дня. На графіках немає шкали температури повітря. На якому графіку правильно відображено дані, наведені в таблиці?

варіанти відповідей
Запитання 7

У таблиці відображено інформацію щодо кількості відвідувачів кінотеатру протягом семи днів тижня. Укажіть медіану кількості відвідувачів кінотеатру.

варіанти відповідей

140

155

163

170

195

Запитання 8

Під час закладання нового парку 25% його площі відвели під посадку кленів, 50% площі, що залишилась - під посадку дубів, а решту площі - під газони. Вкажіть, на якій із діаграм правильно показано розподіл посадок:

варіанти відповідей
Запитання 9

Учень з понеділка до п'ятниці записував час (у хвилинах), який він витрачав на дорогу до школи та зі школи(див. таблицю). На скільки хвилин у середньому дорога зі школи триваліша за дорогу до школи?

варіанти відповідей

2

3

4

5

6

Запитання 10

На круговій діаграмі(круг поділено пунктирними лініями на рівні сектори) показано розподіл кількості столів, які було продано магазином протягом місяця(див. рисунок). Загальна кількість проданих столів за цей період становила 156. На скільки журнальних столів було продано менше, ніж письмових?

варіанти відповідей

13

26

39

52

65

Запитання 11

На діаграмі відображено розподіл кількості працівників фірми за віком. Скільки всього працівників працює на цій фірмі?

варіанти відповідей

40

96

120

144

110

Запитання 12

На діаграмі відображено інформацію про кількість відвідувачів кінотеатру на кожному із шести сеансів. Укажіть усі сеанси, на яких відвідувачів було не менше ніж 170 осіб.

варіанти відповідей

III, IV, V, VI

III, V, VI

I, II, IV

III, V

I, II

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест