Страви і гарніри зі смажених і запечених овочів і тушкованих

Додано: 19 квітня 2022
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 252 рази
32 запитання
Запитання 1

Які овочі використовують для смаження?

варіанти відповідей

овочі сирі

попередньо зварені

попередньо тушковані

попередньо припущені

Запитання 2

Які овочі смажать сирими?

варіанти відповідей

які містять нестійкий протопектин і достатню кількість вологи

які містять стійкий протопектин і малу кількість вологи

які мають більш стійкий протопектин, попередньо варять або припускають

буряк, морква, капуста

Запитання 3

Які основні способи використовують для смаження?

варіанти відповідей

на сковороді і у жаровій шафі

основним (у невеликій кількості жиру) 

фритюрі (у великій кількості жиру).

з достатньою кількістю жиру на добре розігрітій сковороді

Запитання 4

Картоплю, нарізану соломкою і смажену у фритюрі, називають.....


варіанти відповідей

фрі

май

пай

смажена у жиру

Запитання 5

Як подають смажену картоплю?

варіанти відповідей

Перед подаванням картоплю поливають розтопленим маргарином

Перед подаванням картоплю поливають смета­ною

Перед подаванням картоплю посипають зеленню. 

всі варіанти вірні

Запитання 6

Яка повинна бути температура жиру для смаження овочів основним способом?

варіанти відповідей

140-150 °С

110-120 °С

170-180 °С

немає правильної відповіді

Запитання 7

Які овочі смажать у фритюрі?

варіанти відповідей

картопля, цибуля, зелень петрушки

білоголова капуста в тісті, вироби з картоплі

буряк, морква, капуста

картоплю, кабачки, гарбуз, ріпчасту цибулю, томати

Запитання 8

Яка повинна бути температура жиру для смаження овочів у фритюрі?

варіанти відповідей

140-150 °С

110-120 °С

170-180 °С

немає правильної відповіді

Запитання 9

Який жир краще використовувати для смаження у фритюрі?

варіанти відповідей

суміш тва­ринних і рослинних жирів

рослинну олію рафіновану

кулінарний фритюрний жир

тваринний жир

Запитання 10

Що необхідно зробити з картоплею перед смаження, щоб вона під час смаження не злипалася і не прилипала до посуду?

варіанти відповідей

замочити у холодній воді а потім змити крохмальні зерна з поверхні сирої нарізаної картоплі

обдати окропом

посолити і промити

обсушити на сухій тканині

Запитання 11

Що необхідно зробити з картоплею перед смаження, щоб вона під час смаження жир не розбризкувався, швидше утвориться рум'яна кірочка?

варіанти відповідей

замочити у холодній воді

обдати окропом

посолити

обсушити на сухій тканині

Запитання 12

Як підготувати картоплю для смажена (з вареної)?

варіанти відповідей

варять із шкірочкою, охолоджують, обчищають, нарізують тоненькими скибочками або кружальцями

нарізану кубиками, брусочками, соломкою, ча­сточками, стружкою, спіральками сиру картоплю промивають у холодній воді і добре обсушують

варять без шкірочки, охолоджують, нарізують тоненькими скибочками або кружальцями

картоплю нарізують брусочками, часточка­ми, кубиками або скибочками, промивають у холодній воді і обсушують

Запитання 13

Коли солять картоплю під час смаження основним способом?

варіанти відповідей

в кінці смаження

на початку смаження

коли утвориться рум'яна кірочка

при подачі

Запитання 14

Коли солять картоплю під час смаження у фритюрі?

варіанти відповідей

в кінці смаження

на початку смаження

коли утвориться рум'яна кірочка

перед подачею

Запитання 15

Як підготовляють баклажани для смаження?

варіанти відповідей

нарізують , промивають і солять,обкачують у борошні 

нарізують , солять, залишають на 10-15 хв, промивають і обсу­шують,обкачують у борошні 

нарізують , заливають окропом на 10-15 хв, промивають і обсу­шують,обкачують у борошні 

промивають у холодній воді і добре обсушують

Запитання 16

Як здійснюють підготовку цибулі для смаженні у фритюрі?

варіанти відповідей

цибулю нарізують на 3-4 частини, солять, обкачують у борошні

цибулю нарізують кільцями, обкачують у борошні

нарізують, за допомогою кухарської голки занурюють у тісто і смажать у фритюрі

нарізують,промивають, обсушують, сма­жать 

Запитання 17

Перед запіканням більшість овочів підлягає якій тепловій обробці?

варіанти відповідей

варять, при­пускають, тушкують або смажать

використовують сирими 

варять і смажать

подрібнюють, відбивають, маринують

Запитання 18

Який посуд використовують для запікання овочів?

варіанти відповідей

сковороди, сотейники, каструлі

гибокий посуд

запікають на листах або порціонних сковородах

сотейник або каструлю

Запитання 19

При якій температурі запікають овочі або овочеві страви?

варіанти відповідей

при температурі 220-180 °С 

при температурі 250-280 °С 

при температурі 150-180 °С 

Запитання 20

Як поділяють страви із запечених овочів ?

варіанти відповідей

поділяють на дві групи: овочі, запечені у соусі; фаршировані овочі.


поділяють на три групи: овочі, запечені у соусі; запі­канки; фаршировані овочі.


поділяють на чотири групи: овочі запечені; запечені у соусі; запі­канки; фаршировані овочі.


Запитання 21

Вкажіть час зберігання запечених страв з овочів ?

варіанти відповідей

не більш ніж 1 год

не більш ніж 2 год

не більш ніж 3 год

не зберігають, готують за попитом

Запитання 22

Перед запіканням страви Овочі для запікання в соусі.......

варіанти відповідей

посипати тертим твердим сиром чи меленими сухарями і збризкнути маслом.


змастити яйцем або сметаною

посипати тертим твердим сиром

зма­стити жиром і посипати сухарями

Запитання 23

Що таке гарнір?

варіанти відповідей

це додатковий складник досновної страви з мяса, риби, субпродуктів, птиці, дичини

поєднання між собою за смаком і кольором різних овочів, які пройшли теплову обробку

важливе джерело вуглеводів, необхідних для організму лю­дини мінеральних речовин, органічних кислот і вітамінів

комбінування різних продуктів, яке дає змогу компенсувати недоліки одних пере­вагами інших

Запитання 24

Яка норма гарніру на порцію?

варіанти відповідей

200грам

150грам

175 грам

125 грам

Запитання 25

За способом оформлення і подачі страви , гарніри бувать ?

варіанти відповідей

овочеві, мясні, фруктові, рибні

прості, складні, комбіновані

прості, комбіновані, додаткові

залежить від виду продукту

Запитання 26

Яка норма подачі додаткового гарніру?

варіанти відповідей

100грам

50 і 75 грам

75-125 грам

25,50,75 грам

Запитання 27

Як тушкують овочі?

варіанти відповідей

кожен вид овочів окремо або разом 

суміш овочів

попередньо відварюють

попередньо обсмажують

Запитання 28

Для тушкування овочі нарізують якими формами?

варіанти відповідей

соломкою, кубиками, часточками

кубиками, брусочками, кружальцями

використовують складну форму нарізки

Запитання 29

Під час тушкування овочів використовують ...

варіанти відповідей

бульйон або воду, соус

томатного пюре, пасеровані овочі, спеції

зелень петрушки або кропу 

борошно або крохмаль

Запитання 30

Якщо свіжа капуста має гіркуватий смак, її перед тушкуванням..?

варіанти відповідей

обшпарюють окропом протягом 3-5 хв

обмивають окропом протягом 3-5 хв

замочують у солоній воді на 30 хв

Запитання 31

Який вид крупи використовують для страви Голубці українські?

варіанти відповідей

тільки рисові крупи

пшоняну або рисову, чи пшеничну, або перлову

всі види круп і пластівці вівсяні

Запитання 32

Зберігають тушковані овочі гарячими ..?

варіанти відповідей

не більше 3 год

залежить від закладу

1-2 доби

не більше 2 год

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест