Страви і гарніри зі смажених овочів.

Додано: 29 березня 2021
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 268 разів
14 запитань
Запитання 1

На які страви поділяються овочі, залежно від теплової обробки?

варіанти відповідей

Відварені, заморожені, запечені, смажені, тушковані

Смажені, відварені, припущені, висушені, запечені

Відварені, припущені, смажені, тушковані, запечені

Запитання 2

В якому цеху готують страви і гарніри з овочів?

варіанти відповідей

Гарячому

Соусному відділенні гарячого цеху

Овочевому

Холодному

Запитання 3

Комбінований гарнір - це гарнір, який складається з

варіанти відповідей

Двох, трьох і більше видів овочів

З одного продукту, та двох теплових обробок

Трьох видів продуктів, та двух основних страв

Запитання 4

Які овочі перед смаженням панірують у борошні?

варіанти відповідей

Баклажани, цибулю ріпчасту

Кабачки, томати, гарбуз

 Буряк, картоплю

Запитання 5

Скільки жиру беруть для смаження у фритюрі?

варіанти відповідей

 У 5 разів більше ніж овочів

 У 7 разів бальше ніж овочів

  У 4 рази більше ніж овочів

Запитання 6

Навіщо перед смаженням баклажани солять і залишають на 10-15 хв.?

варіанти відповідей

Щоб розм'якшилися

Щоб швидше просмажилися

Щоб видалити гіркоту

Запитання 7

Як нарізують цибулю для страви "Цибуля фрі" ?

варіанти відповідей

Часточками

Кільцями

Соломкою

Запитання 8

Що таке дерунна маса?

варіанти відповідей

Суміш натертої моркви, картоплі, яєць та борошна

Суміш натертої картоплі, солі, яєць та борошна

Суміш натертої цібулі з яйцями та манною крупою

Запитання 9

Скільки солі беруть на 1 л. води для варіння овочів?

варіанти відповідей

На 1л. води 50г солі

На 1л. води 10г солі

На 1л. води 15г солі

Запитання 10

У страву Капуста запечена з грибами входить хліб пшеничний, як його використовують?

варіанти відповідей

Пшеничний хліб підсушуємо та перетираємо на паніровочні сухарі

Пшеничний хліб використовуємо для подачі страви

Пшеничний хліб замочуємо у молоці, змішуємо з капустою

Запитання 11

Яку попередню теплову обробку надають овочам для приготування страви "Рагу овочеве з м'ясом"?

варіанти відповідей

Картоплю обсмажують, інші овочі пасерують. 

Картоплю запікають , інші овочі обшпарюють кипятком

Картоплю обсмажують, інші овочі відварюють 

Запитання 12

З яких інгредієнтів готують начинку для "Голубців"?

варіанти відповідей

Рис, м'ясо, цибуля, морква, сіль, перець, олія

Пшоно, цибуля, шкварки, сіль, перець

Гречка, цибуля, морка, смалець, сіль, перець

Запитання 13

Яка норма рідини на 1 кг овочів для припускання?

варіанти відповідей

1 кг овочів використовують 0,5-0,6 л. рідини

1 кг овочів використовують 0,2-0,3 л. рідини

1 кг овочів використовують 0,9-1 л. рідини

Запитання 14

При якій температурі запікають овочі?

варіанти відповідей

200-220 °С 

220-250 °С 

250-280 °С 

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест