Страви української кухні

Додано: 6 травня 2022
Предмет: Трудове навчання, 7 клас
Тест виконано: 4700 разів
16 запитань
Запитання 1

Одна з найпоширеніших страв з вареного тіста з начинкою. Остання могла бути пісною чи скоромною — залежно від християнського календаря. Як начинку використовували сир, смажену капусту, варену товчену картоплю, мак, калину, вишні та інші ягоди, яблука, варені й товчені сухофрукти (сушину), варену квасолю, горохове пюре, пшоняну чи гречану кашу й навіть борошно.

варіанти відповідей

Деруни

Вареники

Зрази

Запитання 2

Одна з найпопулярніших українських страв.

варіанти відповідей

Суп

Капусняк

Борщ

Сметана

Запитання 3

Типова для української кухні страва. Прісне тісто, замішане на воді чи сироватці з яйцем, розкачували качалкою, щоб товщина коржа була 1 — 1,5 см. Різали тісто смутами шириною 2—3 см, потім відщипували від кожної невеликі шматочки і кидали в підсолений окріп (кипляче молоко, м'ясну або овочеву юшку).

варіанти відповідей

Соломоха

Суп

Галушки

Запитання 4

Користувалися великою популярністю у народній кухні, особливо у північних районах України. Сиру картоплю терли на тертушці, зливали зайву рідину, додавали ложку-дві білого борошна чи картопляного крохмалю, яйце, терту сиру цибулину, ретельно розмішували і смажили на олії чи смальці.

варіанти відповідей

Деруну

Терчаники

Драники

Всі відповіді вірні

Запитання 5

Назва страви

варіанти відповідей

Оладки

Млинці

Книші

Запитання 6

Харчування українців, як і інших народів, формувалося у залежності від

варіанти відповідей

- природно-географічних умов 

- кількості людей в родині

- набору продуктів

Запитання 7

Святкові страви готувалися рецептами повсякденної кухні, але при цьому мали вищу калорійність завдяки м’ясним, рибним, жировим компонентам.

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 8

Мучний виріб, який вживається з борщем:

варіанти відповідей

Оладки

Пампушки

Галушки

Пиріжки

Запитання 9

Виберіть. Яку сировину використовують для приготування тіста для млинчиків?

варіанти відповідей

Яйця, крохмаль, цукор, харчову соду, сіль.

Цукор, харчову соду, сіль,сік, борошно,олію. 

Яйця, сіль, цукор, молоко, борошно, олія

Яйця, сік, борошно,крупу, олію

Запитання 10

Яким по консистенції має бути тісто для млинців?

варіанти відповідей

Густе

В'язке

Середньої густоти

Рідке

Як сметана

Запитання 11

Виберіть вірні висловлювання. Як підготувати сировину для виготовлення тіста?

варіанти відповідей

Борошно просіяти

Молоко закип'ятити

Яйця помити, або почистити сіллю

Борошно підсмажити

Яйця протерти ганчіркою

Запитання 12

Виберіть правильну послідовність приготування тіста для млинчиків.

варіанти відповідей

1).Вливають цівкою решту молока перемішують.

2) Всипають просіяне борошно, перемішують і збивають до утворення 

   однорідної маси.

3) Отриману суміш змішують з частиною холодного молока половина норми.

4) Сіль, цукр, сирі яйця змішують.

1) Сіль, цукр, сирі яйця, змішують.

2) Отриману суміш змішують з теплым молоком.

3) Всипають просіяне борошно, перемішують і збивають до

утворення однорідної маси.

1) Сіль, цукр, сирі яйця змішують.

2) Отриману суміш змішують з частиною холодного молока - половина норми.

3) Всипають просіяне борошно, перемішують і збивають до утворення 

однорідної маси.

.4) Вливають цівкою решту молока перемішують.

Запитання 13

Назвіть прилади та інструменти, які потрібні 

під час ПРИГОТУВАННЯ борщу.

варіанти відповідей

Сито, кружка мірна, вінчик, миска, сковорода, лопатка, електрична плита, черпак, столові тарілки.

Каструля, ніж, сковорідка, дощечка, тертка, ложка, черпак, плита

Електрична плита, столова ложка, вінчик, миска, сковорода дошки, ножі, каструлі, сотейник

Запитання 14

З чим найчастіше українці їдять сало?

варіанти відповідей

Суп, хліб, хрін

Хліб, сіль, огірок

Хліб, часник, солоні овочі

Всі відповіді вірні

Запитання 15

Що таке галушки?

варіанти відповідей

Просте печиво, нехитрі ласощі, які виготовляли із прісного тіста на яйці й сироватці або маслянці.

Прісне тісто, замішане на воді чи сироватці з яйцем, розкачували качалкою, щоб товщина коржа була 1- 1,5 см.

Один із різновидів вареників.

Запитання 16

Оберіть страви які належать до обрядових

варіанти відповідей

Коровай, калач

Вареники, зрази

Коливо, калита

Галушки, гарбузова каша

Шишки, жайворонки(сороки)

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест