Одна з найпоширеніших страв з вареного тіста з начинкою. Остання могла бути пісною чи скоромною — залежно від християнського календаря. Як начинку використовували сир, смажену капусту, варену товчену картоплю, мак, калину, вишні та інші ягоди, яблука, варені й товчені сухофрукти (сушину), варену квасолю, горохове пюре, пшоняну чи гречану кашу й навіть борошно.
Одна з найпопулярніших українських страв.
Типова для української кухні страва. Прісне тісто, замішане на воді чи сироватці з яйцем, розкачували качалкою, щоб товщина коржа була 1 — 1,5 см. Різали тісто смутами шириною 2—3 см, потім відщипували від кожної невеликі шматочки і кидали в підсолений окріп (кипляче молоко, м'ясну або овочеву юшку).
Користувалися великою популярністю у народній кухні, особливо у північних районах України. Сиру картоплю терли на тертушці, зливали зайву рідину, додавали ложку-дві білого борошна чи картопляного крохмалю, яйце, терту сиру цибулину, ретельно розмішували і смажили на олії чи смальці.
Назва страви
Харчування українців, як і інших народів, формувалося у залежності від
Святкові страви готувалися рецептами повсякденної кухні, але при цьому мали вищу калорійність завдяки м’ясним, рибним, жировим компонентам.
Мучний виріб, який вживається з борщем:
Виберіть. Яку сировину використовують для приготування тіста для млинчиків?
Яким по консистенції має бути тісто для млинців?
Виберіть вірні висловлювання. Як підготувати сировину для виготовлення тіста?
Виберіть правильну послідовність приготування тіста для млинчиків.
Назвіть прилади та інструменти, які потрібні
під час ПРИГОТУВАННЯ борщу.
З чим найчастіше українці їдять сало?
Що таке галушки?
Оберіть страви які належать до обрядових
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома