Страви української кухні

Додано: 9 вересня
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
8 запитань
Запитання 1

Одна з найпоширеніших страв з вареного тіста з начинкою: сир, смажену капусту, варену товчену картоплю, мак, калину, вишні та інші ягоди.

варіанти відповідей

Деруни

Вареники

Зрази

Запитання 2

Одна з найпопулярніших українських страв.

варіанти відповідей

Суп

Борщ

Капусняк

Запитання 3

Страва з вареного тіста у вигляді квадратиків або кульок. Колись були дуже популярною українською стравою, часто готують їх і зараз

варіанти відповідей

Соломаха

Суп

 Галушки

Запитання 4

Страва з сирої картоплю, яку терли на тертушці, смажили на олії чи смальці.

варіанти відповідей

Деруну

  

Терчаники


  Драники

  

Котлети

Запитання 5

Харчування українців, як і інших народів, формувалося у залежності від

варіанти відповідей

- природно-географічних умов 

 

  - кількості людей в родині

 - напряму господарскої діяльності

Запитання 6

Мучний виріб, який вживається з борщем:

варіанти відповідей

Оладки


  Пампушки

  

Галушки


  Пиріжки

Запитання 7

Картопляні котлети з різноманітною начинкою

варіанти відповідей

Зрази

Голубці

Драники

Запитання 8

Просте печиво, нехитрі ласощі, які виготовляли із прісного тіста на яйці й сироватці або маслянці.

варіанти відповідей

Пиріжки

Вергуни

Галушки

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест