Страви з круп, бобових та макаронних виробів

Додано: 26 квітня 2022
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 16 разів
10 запитань
Запитання 1

Каші якої консистенції використовують для приготування котлет, запіканок, пудингів? 

варіанти відповідей

Розсипчасті.

В’язкі. 

Рідкі

Запитання 2

Пудинги відрізняються від запіканок ... .

варіанти відповідей

видом крупи;

більшою кількістю крупи і рідини;

більшою кількістю жиру, цукру, яєць, горіхів, цукатів, і наявністю збитих білків яєць;

Запитання 3

Маса та об’єм круп під час варіння збільшуються за рахунок ... .

варіанти відповідей

декстринізації крохмалю;

клейстеризації крохмалю; 

гідрогенізації жиру крупи; 

Запитання 4

Коли солять бобові під час варіння?

варіанти відповідей

Коли зерна повністю зварені

На початку варіння до закипання.

На початку варіння після закипання. 

За 20 хвилин після закипання. 

Запитання 5

Для приготування запечених страв з макаронних виробів макарони варять:

варіанти відповідей

зливним способом

незливним способом

використовують обидва способи варіння

Запитання 6

з набору сировини: горох,молоко, цукор, крупи манні, яйця, сир, масло вершкове, сухарі пшеничні готують страву

варіанти відповідей

горохлянка

бабка

банош

Запитання 7

Для приготування сластьонів з манних крупів потрібні інградіенти:

варіанти відповідей

крупи манні, молоко, яйця, вода, цукор, масло вершкове, борошно пшеничне, олія

крупи гречані, молоко, яйця, вода, цукор, масло вершкове, борошно пшеничне, олія

молоко, яйця, вода, цукор, масло вершкове, борошно пшеничне, олія

Запитання 8

До якої температури слід охолодити макаронні вироби перед додаванням яєць, для приготування макаронника

варіанти відповідей

80-90°С

60-70°С

40-50°С

Запитання 9

Для крупника гречаного використовують кашу консистенції:

 

варіанти відповідей

 розсипчаста


 в'язка

 

 рідка

Запитання 10

Які соуси використовують для відпуску котлет манних

варіанти відповідей

майонез та його похідні

солодкі

томатний

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест