Страви з круп, макаронних виробів та бобових

Додано: 31 січня 2022
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 106 разів
10 запитань
Запитання 1

Як підготувати крупи до варіння?

варіанти відповідей

Крупи перед варінням перебирають та замочують в холодній воді

Крупи перед варінням перебирають, дрібні просіюють через сито потім промивають 2-3 рази

Крупи перед варінням промивають, просівають та просушують

Крупи перед варінням промивають 2-3 рази, потім підсушують та варять

Запитання 2

Яка особливість обробки пшона перед варінням?

варіанти відповідей

Замочують у воді на ніч

Замочують в солоній воді

Обшпарюють кип'ятком

Промивають 2-3 рази

Запитання 3

На які консистенції поділяють каші?

варіанти відповідей

Розсипчасті, в'язкі та рідкі

Розсипчасті, рідкі та напів рідкі

Розсипчасті, в'язкі та напів вязкі

Розсипчасті, густі та рідкі

Запитання 4

В яку воду закладають крупу для варіння?

варіанти відповідей

В киплячу воду

В холодну воду

В киплячу підсолену воду

В киплячу очищену воду

Запитання 5

Від чого залежить консистенція каші?

варіанти відповідей

Від тривалості варіння

Від кількості додавання жиру

Від часу упрівання

Від співвідношення рідини та крупи

Запитання 6

Які є способи варіння макаронних виробів?

варіанти відповідей

Зливний спосіб

Комбінований спосіб

Незливний спосіб

Звичайний спосіб

Запитання 7

Яке співвідношення макаронів, води та солі для зливного способу варіння?

варіанти відповідей

На 1 кг макаронних виробів 5-6 л. води і 50 г. солі

На 1 кг макаронних виробів 2-3 л. води і 10 г. солі

На 1 кг макаронних виробів 8-10 л. води і 100 г. солі

На 1 кг макаронних виробів 4-8 л. води і 50 г. солі

Запитання 8

Як варять бобові?

варіанти відповідей

Заливають холодною підсоленою водою (1,5 л. на 1 кг) і варять у закритому посуді при слабкому кипінні.

Заливають кипятком (3,5 л. на 1 кг) і варять у закритому посуді при слабкому кипінні.

Заливають холодною водою (2,5 л. на 1 кг) і варять у закритому посуді при слабкому кипінні.

Заливають гарячою підсоленою водою (2,5 л. на 1 кг) і варять у закритому посуді при слабкому кипінні.

Запитання 9

Що можно додати при варінні бобових для поліпшення смаку?

варіанти відповідей

Коріння петрушки, селери, моркву, лавровий лист, перець горошком.

Коріння імбиря, моркву, цибулю, лавровий лист, гвоздику

Коріння петрушки,імбиря, паприку, перець горошком, кориандр

Коріння цибулі, селери, редьку, лавровий лист, перець горошком.

Запитання 10

Які особливості варіння кольорової квасолі?

варіанти відповідей

Варять 15-20 хв. в підсоленій воді а потім додають гарячу воду і варять до готовності

Варять 15-20 хв, відвар зливають, а потім заливають гарячою водою і варять до готовності

Варять 15-20 хв, відвар зливають, а потім заливають підкисленою оцтом гарячою водою і варять до готовності

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест