Страви з м'яса

Додано: 18 листопада
Предмет: , 10 клас
12 запитань
Запитання 1

залежно від способу теплової обробки м'ясні гарячі страви поділяють:

варіанти відповідей

свіжі, охолоджені, підморожені, заморожені

варені, смажені, тушковані, запечені

з телятини, з свинини, з баранини, з яловичини

Запитання 2

М'ясні гарячі страви готують...

варіанти відповідей

в соусному відділенні гарячого цеху

в цеху для обробки м`яса

в м'ясорибному цеху

Запитання 3

Яка страва з м 'яса є смаженою?

варіанти відповідей

гуляш

бефстроганов

піджарка

азу

Запитання 4

До якої тушкованої м'ясної страви додають варені подрібнені гриби?

варіанти відповідей

печеня по-домашньому

душенина поспільна

печені київська

Запитання 5

До яких кручеників входить в начинку квасоля?

варіанти відповідей

Крученики прикарпатські

крученики волинські

крученики апетитні

Запитання 6

Скільки часу зберігають тушковані гарячі м`ясні страви великим шматком?

варіанти відповідей

3 год.

8год.

30хв.

5год.

Запитання 7

яка температура одачі других м'ясних страв?

варіанти відповідей

не нижче 45 градусів

не нижче 65 градусів

не нижче 75 градусів

не нижче 90 радусів

Запитання 8

Яка м'ясна порційна страва з яловичини нарізається з товстого і тонкого країв і панірується

варіанти відповідей

Біфштекс атуральний

котлета відбивна

роштекс

антрекот

Запитання 9

Павила варіння м`яса

варіанти відповідей

кладуть грячу воду на 1кг м'яса 1-1,5л води

кладуть в холодну водуі видко доводять до кипіння на 1кг м'яса 4л води

кадуть в теплу воду і на слабкому вогні варять на 1кг м'яса 2-3л води

Запитання 10

Подають гарячі м'ясні страи втакій послідовності...

варіанти відповідей

на підігріту стлову тарілку кладуть м'ясо, тоді гарнір і соус зверху

на підігріту стлову тарілку кладуть гарнір тоді м'ясо, яке поливають розтопленим жиром чи соусом, гарнір соусом не поливають

на підігріту стлову тарілку кладуть м'ясо, тоді гарнір гарячий і впритул до нього гарнір додатковий, соус можна в соуснику

Запитання 11

Тривалість варіння м'яса залежить від величини шматка і віку тварини і складає?

варіанти відповідей

40хв-1год

3,5-4 год.

1,5-2,5 год

Запитання 12

Тушковані м'ясні страви зберігають не більше?

варіанти відповідей

20хв.

2год.

1год

45хв.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест