Страви з овочів та грибів

Додано: 22 листопада 2020
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 1067 разів
29 запитань
Запитання 1

До рибних страв не подають гарніру у вигляді ... .

варіанти відповідей

тушкованих овочів;

відварної картоплі;

смаженої картоплі;

пюре картопляного.

Запитання 2

До яких м’ясних страв подають як гарнір цибулю фрі?

варіанти відповідей

Шашлик.

Біфштекс.

Ковбаса домашня.

Котлети.

Запитання 3

Які овочі варять без додавання солі?

варіанти відповідей

Капуста.

Морква

Гарбуз

Кабачки.

Запитання 4

Які овочі припускають у власному соку?

варіанти відповідей

Гарбуз.

Морква.

Кабачки. 

Капуста. 

Запитання 5

Рулет картопляний подають ... .

варіанти відповідей

нарізаним на порції, викладеним на порційне блюдо, политим вершковим маслом;

на порційній пательні;

у баранчику; 

у цілому вигляді, политим соусом молочним. 

Запитання 6

Котлети картопляні краще подати із ... .

варіанти відповідей

білим соусом; 

томатним соусом;

молочним соусом; 

маринадом.

Запитання 7

Пюре стає тягучим унаслідок ... .

варіанти відповідей

додавання холодного молока;

додавання не розтопленого жиру;

клейстерізації крохмалю;

додавання солі.

Запитання 8

Як нарізають овочі для рагу овочевого?

варіанти відповідей

Картоплю, моркву – кубиками, цибулю – часточками, капусту – шашками.

Картоплю, моркву – брусочками, цибулю, капусту – соломкою.

Картоплю, моркву – кубиками, цибулю – соломкою, капусту – шашками. 

Картоплю, моркву – кубиками, цибулю – часточками, капусту – соломкою.

Запитання 9

Овочі запікають у жаровій шафі за температури ... .

варіанти відповідей

180–200 °С; 

200–220 °С;

230–240 °С; 

250–280 °С.

Запитання 10

Яку страву можна приготувати з такого набору продуктів: картопля, борошно, олія, цибуля ріпчаста, сіль?

варіанти відповідей

Картопляні пальчики.

Деруни.

Крокети. 

Рулет картопляний. 

Запитання 11

Перець фарширований запікають із ... соусом.

варіанти відповідей

сметанним; 

паровим;

грибним; 

томатним. 

Запитання 12

Строк реалізації тушкованих і запечених страв – не більше ніж ... .

варіанти відповідей

дві години; 

три години;

чотири години; 

п’ять годин.

Запитання 13

Підібрати овочевій гарнір до страв із жирного м’яса і птиці.

варіанти відповідей

Картопляне пюре. 

Тушковані овочі з томатним соусом. 

Овочі в молочному соусі.

Смажена картопля.

Запитання 14

Який гарнір підходить до припущеної риби?

варіанти відповідей

Тушкована капуста. 

Картопля смажена.

Овочі, тушковані з томатним соусом.

Картопля відварна.

Запитання 15

Підібрати соус до котлет морквяних.

варіанти відповідей

Сметанний.

Грибний.

Журавлиний.

Томатний

Запитання 16

Які овочі можна запікати сирими?

варіанти відповідей

Перець солодкий.

Картопля. 

Цибуля, капуста.

Томати, баклажани.

Запитання 17

Гриби, запечені у сметанному соусі, подають у ... .

варіанти відповідей

закусочній тарілці;

мілкій столовій тарілці;

кокотниці;

баранчику.

Запитання 18

Відварну спаржу зберігають на марміті не більше ніж ... .

варіанти відповідей

5 годин;

6 годин; 

30 хвилин;

2 години. 

Запитання 19

Який гарнір подають до страв із нежирного м’яса? 

варіанти відповідей

Пюре картопляне.

Капуста тушкована.

Овочі тушковані з томатним соусом.

Горошок зелений, картопля смажена.

Запитання 20

Під час теплової обробки найбільше руйнується вітамін ... .

варіанти відповідей

Д

Е

А

С

Запитання 21

Як подають рагу з овочів?

варіанти відповідей

На закусочній тарілці.

На пиріжковій тарілці.

У баранчику.

У блюді овальному.

Запитання 22

Порекомендувати соус до картопляних крокетів.

варіанти відповідей

Молочний.

Грибний.

Польський. 

Майонез.

Запитання 23

З якого набору продуктів готують зрази картопляні?

варіанти відповідей

Картопля, яйця, цибуля ріпчаста, маргарин столовий, м’ясо, сухарі, кулінарний жир, масло вершкове чи сметана або соус.

Картопля, яйця, сухарі чи борошно пшеничне, кулінарний жир або олія, маргарин столовий або масло вершкове, або сметана, або соус.

Картопля, яєчний жовток, гриби, олія, масло вершкове, сметана

Картопля, яйця, гриби, цибуля ріпчаста, сметана, сухарі, олія.

Запитання 24

З якого набору продуктів можна приготувати галушки картопляні? 

варіанти відповідей

Картопля, борошно пшеничне, яйця, масло вершкове, сухарі.

Картопля, молоко, маргарин столовий, масло вершкове, цибуля ріпчаста, яйця. 

Картопля, борошно кукурудзяне, олія рафінована, яйця.

Картопля, крохмаль картопляний, гриби смажені.

Запитання 25

Відварену картоплю і картопляне пюре зберігають на марміті протягом ... .

варіанти відповідей

30 хвилин;

40 хвилин;

1 години; 

2 годин. 

Запитання 26

Яку страву можна приготувати з такого набору продуктів: капуста білокачанна свіжа, пшоно, сало-шпик, маргарин столовий, вода чи бульйон? 

варіанти відповідей

Голубці українські. 

Голубці любительські.

Шніцель капустяний фарширований.

Голубці овочеві. 

Запитання 27

Запечені овочі реалізують протягом не більше ніж ... .

варіанти відповідей

3 години;

2 години;

4 години; 

5 годин.

Запитання 28

Овочі запікають у жаровій шафі за температури ... .

варіанти відповідей

250–280 °С;

260–270 °С;

240–250 °С; 

200–220 °С.

Запитання 29

Як подають деруни по-селянськи?

варіанти відповідей

На мілкій столовій тарілці.

На закусочній тарілці.

У горщику керамічному з підставною тарілкою. 

На пиріжковій тарілці.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест