Яку рибу варять цілою?
За якої температури варять рибу?
Аби визначити готовність відвареної риби, її проколюють куховарською голкою ... .
Який соус подають до риби, смаженої у фритюрі?
Як розбирають рибу для смаження в тісті «кляр»?
Як подають раків?
Назвати страву за такими органолептичними ознаками: виріб сплющено-округлої форми, запанірований у сухарях. Гарнір – картопля відварена, соус томатний. Колір на розрізі сірий. Консистенція м’яка, соковита.
Щоб смажена риба не кришилася, перед смаженням рибу слід ... .
Який продукт рекомендується додати під час тушкування риби, щоб покращити її смак і зовнішній вигляд?
Який продукт надає пікантності рибним тушкованим стравам?
Які прянощі слід додати під час варіння фаршированої риби, щоб надати їй приємного смаку?
Які соуси рекомендують для жирної риби?
За якої температури запікають рибу в жаровій шафі?
Що слід додати під час варіння океанічної та морської риби, яка має специфічний запах і присмак?
Що додають під час варіння палтуса?
Аби зберегти колір і консистенцію форелі під час варіння, потрібно додати ... .
Яку рибу припускають у пряному відварі?
Внутрішні шари риби під час припускання мають прогрітися до температури не нижче ніж ... .
Порекомендувати соус до припущеної риби.
Порекомендувати гарнір до риби відвареної.
Яку рибу смажать у фритюрі?
Підібрати соус до страви «Риба смажена в тісті».
Яку рибу краще використати для тушкування?
Соуси якої консистенції використовують для
запікання риби?
Які втрати маси риби під час запікання?
Відварену та припущену рибу в бульйоні зберігають на марміті не більше ніж ... за температури ... .
Які втрати маси риби під час тушкування?
Смажену рибу зберігають на марміті або плиті не більше ніж ... .
Які страви готують із котлетної рибної маси?
Назвати страву з натуральної січеної рибної маси, яку готують за такою технологією: чисте філе риби пропускають двічі через м’ясорубку з додаванням шпику і часнику, заправляють сіллю та перцем, перемішують, вибивають, формують напівфабрикат, панірують у льєзоні, сухарях і смажать у напівфритюрі. До готовності доводять у жаровій шафі.
Яким має бути співвідношення жиру та риби для смаження її у фритюрі?
Із яким соусом краще запікати рибу?
Скільки часу відварюють кальмари?
Який соус подають до креветок?
Як відпускають рибу, припущену із соусом білим із розсолом?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома