Страви з риби

Додано: 13 січня 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 47 разів
10 запитань
Запитання 1

Яку рибу смажать у фритюрі?

варіанти відповідей

 Карась.

Окунь морський.

Лящ.

Короп.

Запитання 2

Підібрати соус до страви «Риба смажена в тісті».

варіанти відповідей

Грибний.

Майонез із корнішонами. 

Польський.

Сметанний з томатом.

Запитання 3

Яку рибу краще використати для тушкування?

варіанти відповідей

Судак.

Камбала.

Білуга.

Зубатка.

Запитання 4

Соуси якої консистенції використовують для

запікання риби?

варіанти відповідей

 Густі.

Середньої густини.

Рідкі.

Напіврідкої консистенції.

Запитання 5

Відварену та припущену рибу в бульйоні зберігають на марміті не більше ніж ... за температури ... . 

варіанти відповідей

30 хвилин 60–70 °С; 

1 годину 60–70 °С; 

15 хвилин 70–75 °С;

40 хвилин 70–80 °С.

Запитання 6

Смажену рибу зберігають на марміті або плиті не більше ніж ... .

варіанти відповідей

1–1,5 години;

2–3 години;

4–5 годин;

30 хвилин. 

Запитання 7

Назвати страву з натуральної січеної рибної маси, яку готують за такою технологією: чисте філе риби пропускають двічі через м’ясорубку з додаванням шпику і часнику, заправляють сіллю та перцем, перемішують, вибивають, формують напівфабрикат, панірують у льєзоні, сухарях і смажать у напівфритюрі. До готовності доводять у жаровій шафі.

варіанти відповідей

Зрази «Хрещатик».

Котлети «Бригантина».

Січеники рибні українські.

Ковбаски рибні севастопольські. 

Запитання 8

Яким має бути співвідношення жиру та риби для смаження її у фритюрі?

варіанти відповідей

1:1. 

2:1.

3:1.

4:1.

Запитання 9

Із яким соусом краще запікати рибу?

варіанти відповідей

Цибулевий із гірчицею.

Грибний із томатом.

Сметанний.

Червоний.

Запитання 10

Як відпускають рибу, припущену із соусом білим із розсолом?

варіанти відповідей

Кладуть на мілку столову тарілку, заливають соусом цибулевим, поряд розміщують відварену картоплю або картопляне пюре.

Кладуть на закусочну тарілку і поливають маслом вершковим.

Кладуть на пиріжкову тарілку і поливають маслом вершковим; окремо в баранчику подають відварені овочі з маслом вершковим.

Перш ніж подавати, рибу кладуть у прогрітий баранчик, на неї – гриби, нарізані скибочками, огірки, варені хрящі риби та все заливають соусом-розсолом.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест