Страви з яєць 6 клас

Додано: 10 квітня
Предмет: Технології, 6 клас
12 запитань
Запитання 1

Яйця курячі залежно від терміну зберігання, якості та маси поділяються на:

варіанти відповідей

столові

 свіжі

середні

дієтичні

Запитання 2

На якій картинці зображено найсвіжіше яйце?

варіанти відповідей
Запитання 3

За способом теплової обробки страви з яєць поділяють на:

варіанти відповідей


варені


запечені

смажені

усі відповіді правильні

Запитання 4

На картинці зображено яйце, зварене яким способом?

варіанти відповідей


зварене рідко

зварене "у мішечок"

зварене круто

яйце "пашот"

Запитання 5

Щоб отримати яйця, зварені круто, потрібно їх варити...

варіанти відповідей


до 3 хв.

8-10 хв.

4-5 хв.

Запитання 6

До смажених яєчних страв відносять:

варіанти відповідей


яєчні

яйце пашот

омлети

Запитання 7

Оберіть всі правильні твердження з техніки безпеки при приготуванні їжі.

варіанти відповідей

Одягнути спецодяг, застебнути ґудзики, прибрати волосся.

Передавати ніж один одному ручкою від себе.

Відкривати кришку, піднімаючи її від себе.

Захаращувати проходи між столами.

Вмикати та вимикати електроприлади, тримаючись за шнур сухими руками.


Гарячий посуд брати прихватками.

Запитання 8

Яйця зберігаються у холодильнику довше, якщо їх зберігають...

варіанти відповідей

 гострим кінцем вниз

боком

тупим кінцем вниз

Запитання 9

Що додають у воду при варінні яєць у шкарлупі

варіанти відповідей

сіль

цукор

оцет

перець

Запитання 10

Що додають у воду при варінні яєць без шкарлупи

варіанти відповідей

сіль

оцет

цукор

цибуля

Запитання 11

Скільки часу варимо яйця рідкі

варіанти відповідей

2,5 хв

5 хв

10хв

Запитання 12

Скільки часу варимо яйця "в мішечок"

варіанти відповідей

8 - 10 хв

4,5 - 5 хв

2,5 - 3 хв

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест