Страви з яєць. Технологія приготування.

Додано: 16 квітня
Предмет: Технології, 6 клас
21 запитання
Запитання 1

За способом теплової обробки страви з яєць поділяють на :


варіанти відповідей

Варені, смажені та запечені

Запечені, в мішечок, омлет

Варені,смажені, в смятку

Запитання 2

Щоб приготувати яйця, зварені в "мішечок", їх треба варити:

 

  

варіанти відповідей

2-3 хв. з моменту закипання

4-5 хв. з моменту закипання

8-10 хв. з моменту закипання

Запитання 3

Що таке яйце пашот?

варіанти відповідей

 Кремоподібна яєчна страва

 Яйце, зварене без шкаралупи

Приготована на коржику яєчня

 

Запитання 4

Якої температури мають бути яйця для приготування омлетів?


  

  

варіанти відповідей

Злегка підігріті

 Охолоджені

Кімнатної температури

Запитання 5

При варінні у шкарлупі яйця найкраще опускатити...


  

  

варіанти відповідей

У гарячу підкислену воду

Без різниці

 У холодну підсолену воду

Запитання 6

Що належить до продуктів переробки яєць ?


варіанти відповідей

Макуха

Яєчний порошок

Шрот

 Меланж

Запитання 7

Яким може бути омлет за технологією приготування?


варіанти відповідей

Натуральний

Мішаний

Запечений

Фарширований

  

Запитання 8

Як називається солодкий омлет з родзинками?


  

  

варіанти відповідей

Тортилья

 Ому-райсу

Пряженя

Кайзерівський

Запитання 9

Для чого зварені яйця швидко занурюють у холодну воду?

  

варіанти відповідей

 Щоб легше було обчищати шкарлупу

Щоб жовток не потемнів

 

Щоб змішалися жовток і білок

Запитання 10

Що додають у воду для варіння яєць без шкарлупи?


варіанти відповідей

Сіль, оцет

Сіль, цукор

Оцет, соду

 Соду, сіль

Запитання 11

Мішану яєчню також називають...


  

  

варіанти відповідей

Скрамбл

Ому-соба

 Фріттата

 Бовтанка

Запитання 12

Яка вимога під час роботи з гарячою рідиною та гарячим посудом помилкова?


варіанти відповідей

При закипанні рідини зменшити вогонь

 Гарячий посуд брати прихватками

 Рідину в каструлю доливати до самого верху

 Відкривати кришку з гарячою стравою, тримаючи від себе

Запитання 13

Яка засвоюваність організмом людини яєць ?


 

  

варіанти відповідей

 90-93%

96-98%

 85-95%

93-96%

Запитання 14

Перед використанням яйця обов'язково обробляють ?


 

варіанти відповідей

У трьох ваннах

  

У двох ваннах

У чотирьох ваннах

Харчовою содою або сіллю

Запитання 15

Для варіння яєць у шкаралупі беруть


варіанти відповідей

 1 л води і без солі на 10 шт. яєць.

  1 л води і 40-50 г солі на 10 шт. яєць.

 3,5 л води і 30 г солі на 10 шт. яєць.

  3 л води і 40-50 г солі на 10 шт. яєць.

Запитання 16

Залежно від кулінарного використання і три­валості варіння дістають варені яйця різної консистенції - це


варіанти відповідей

Напіврідкі, "в мішечок", круті

Рідкі, "в мішечок", круті

 Рідкі, круті, переварені

 Зварені в рідку, напіврідку і круті

Запитання 17

Під час смаження , яку частину яйця посипають сіллю?


  

 

варіанти відповідей

 Жовток

Повністю все яйце

 Не посипають сіллю

Білок

Запитання 18

Під час приготування яєчних страв, яка норма солі на порцію (1 яйце)?


 

варіанти відповідей

1-3 грами

 

 2-5 грам

 

0,25 грам

 

1-2 грами

Запитання 19

Який інгридієнт не використовують при приготуванні яєчні ?


варіанти відповідей

Куряче яйце

Сіль

Перець

Молоко

Запитання 20

Якої конситенції повинні бути зварені рідкі яйця ?


варіанти відповідей

Рідкий білок, рідкий жовток

Напіврідкий білок, рідкий жовток

Білок загускає, рідкий жовток

Запитання 21

Що треба додати у воду,щоб запобігти витіканню яйця з тріщіною на шкарлупі?


варіанти відповідей

Сіль

Цукор

Оцет 9%

Соду

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест