Сучасні зірки українського спорту

Любі друзі!


Дуже уважно ознайомтеся з матеріалами відео:


https://www.youtube.com/watch?time_continue=773&v=IuqGbOzZuB4&feature=emb_logo


("Згадуємо найяскравіші спортивні події 2019!"),



та оберіть правильні відповіді на питання тесту.


Бажаю успіхів!

Додано: 31 травня 2020
Предмет: Фізична культура
12 запитань
Запитання 1

Український борець греко-римського стилю, вільного стилю срібний призер Олімпійських ігор 2016 року, дворазовий чемпіон світу, триразовий чемпіон Європи. Чемпіон Європейських ігор 2019 року в Мінську. Заслужений майстер спорту України:

варіанти відповідей

Жан Альфред Маре

Жан Венсанович Беленюк

Жан-Клод Ван Дамм

Жан-Поль Готье

Запитання 2

Український гімнаст, уродженець м. Маріуполь, ім'ям якого названий один з елементів в чоловічих змаганнях з гімнастики, бронзовий призер літніх Олімпійських ігор 2012 в Лондоні, срібний призер I Європейських ігор 2015 року в Баку, неодноразовий призер та переможець Чемпіонатів світу, Європи, Універсіад зі спортивної гімнастики:

варіанти відповідей

Ігор Радивилов

Олег Верняєв

Ігор Ласточкін

Ігор Коробчинський

Запитання 3

Українська каратистка і тренер з карате у Чорноморську, майстер спорту міжнародного класу, багаторазова чемпіонка та призер Чемпіонатів Європи, срібний призер Всесвітніх ігор у Вроцлаві - 2017, та переможець Європейських ігор - 2019 з карате:

варіанти відповідей

Аніта Цой

Аніта Серьогіна 

Аніта Луценко

Анжеліка Терлюга

Запитання 4

Марина Бех-Романчук - це учасниця літніх Олімпійських ігор 2016, срібний призер чемпіонату світу 2019 і чемпіонату Європи 2018 року, Чемпіонка Універсіади 2019, чотириразовий чемпіонка України (2015-2018), призер у особистому та переможець - в командному заліку Європейських ігор - 2019 з (назвіть вид спорту):

варіанти відповідей

плавання

легкої атлетики

стрибків в воду

велоспорту

Запитання 5

Назвіть прізвіще українки, наймолодшої в історії дзюдо дворазової чемпіонки світу:

варіанти відповідей

Наталя Кузютіна

Анастасія Сапсай

Ольга Коробка

Дар'я Білодід

Запитання 6

Українська футбольна молодіжна збірна під керівництвом Олександра Петракова у 2019 році на Чемпіонаті світу U-20 здобула тітул чемпіонів, вигравши:

варіанти відповідей

7 матчів із 7

6 матчів із 7

5 матчів із 7

6 матчів із 6

Запитання 7

Тренер дорослої збірної України з футболу з 2016 року, український футболіст, виступав за київське «Динамо», «Мілан» та лондонський «Челсі». Заслужений майстер спорту України з 2003 року. Нагороджений найвищою державною відзнакою — «Герой України». У 2003 році став першим українцем, який виграв Лігу чемпіонів. Володар «Золотого м'яча» 2004 — призу, який вручають найкращому футболісту Європи. Один з найрезультативніших бомбардирів єврокубкових турнірів за всі сезони. Найкращий бомбардир національної збірної України в історії:

варіанти відповідей

Тарас Шевченко

Андрій Шевченко

Валерій Лобановський

Олег Блохін

Запитання 8

Українська легкоатлетка, володарка "золота" на юнацьких Олімпійських іграх і юніорського Чемпіонату Європи, срібний призер Чемпіонату світу 2019 року - Ярослава Магучих, встановила новий світовий рекорд зі стрибків у висоту серед юніорів, який становить:

варіанти відповідей

2 м 50 см

2 м 10 см

2 м 02 см

2 м 04 см

Запитання 9

В 2019 році наймолодшим чемпіоном Європи у стрибках з вишки за всю історію цих змагань, став український спортсмен, який у віці 13 років увійшов в склад національної збірної України зі стрибків у воду:


варіанти відповідей

Олексій Середа

Олег Сербін

Станіслав Оліферчик

Ілля Кваша

Запитання 10

Ольга Харлан - українська спортсменка, олімпійська чемпіонка 2008 року, шестикратна чемпіонка світу і восьмикратна чемпіонка Європи, чемпіонка Європейських ігор, бронзова призерка Олімпіади 2012 року, заслужений майстер спорту України, єдина шестиразова чемпіонка світу українського спорту часів незалежності з (вкажіть вид спорту):


варіанти відповідей

стрибки в воду

великий теніс

фехтування на шаблях

плавання

Запитання 11

Перший в історії України переможець чоловічого Чемпіонату світу з біатлону (2019), чемпіон Європи 2018 року в змішаній естафеті, переможець Універсіади 2013 року в мас-старті, призер етапів Кубка світу. Учасник Олімпійських ігор 2014 і 2018 років:

варіанти відповідей

Олександр Абраменко

Дмитро Підручний

Артем Прима

Руслан Ткаленко

Запитання 12

Максим Крипак  — український спортсмен, п'ятиразовий чемпіон і триразовий срібний призер літніх Паралімпійських ігор 2016. Майстер спорту України.

Займається у Харківському регіональному центрі з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт». Чемпіон України 2015 року. Переможець міжнародних змагань 2016 року з (назвіть вид спорту):

варіанти відповідей

пауерліфтинг

футбол

лижні гонки

плавання

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест