технології

Додано: 17 квітня
Предмет: Технології, 10 клас
20 запитань
Запитання 1

1.Оберіть правильне визначення:

варіанти відповідей

а) конструювання та проєктування – це тотожні поняття з однаковою метою;

б) процес проєктування включає конструювання, яке полягає в розробленні конструкції та детальної схеми об’єкта;

в) конструювання та проєктування – це протилежні поняття, не пов’язані між собою;

г)процес конструювання включає проєктування та всі його етапи.

Запитання 2

2. Розташуйте у правильному порядку етапи навчального проєктування:

варіанти відповідей

а) організаційно-підготовчий, конструкторський, технологічний, заключний;

б) організаційно-підготовчий, технологічний, конструкторський, заключний;

в) конструкторський, організаційно-підготовчий, технологічний, заключний;

г) підготовчий, організаційний, конструкторський, технологічний, заключний.

Запитання 3

3. Дизайнер – це фахівець:

варіанти відповідей

а) що відповідає за функціональний і естетичний рівень предметів, створюючи певне середовище;

б) що професійно займається інженерією, знаходить нові рішення технічних проблем.

Запитання 4

4. Що таке інтер’єр:

варіанти відповідей

 а) кімната;

 б) внутрішній простір будівлі;

в) вид українського народного декоративного мистецтва;

 г) зразок, вирізаний з паперу.

Запитання 5

5. Що таке нюанс:

варіанти відповідей

 а) стиль інтер’єру;

 б) протиставлення кольорів;

 в)  поєднання стилів;

 г) тонке розрізнення в чому-небудь, ледве помітний відтінок.

Запитання 6

6. Топіарій – це:

варіанти відповідей

 а) оберіг;   

б) інструмент;

в) декоративне дерево;  

 г) пристосування.

Запитання 7

7. Які риси характерні для українського стилю предметів інтер’єру:

варіанти відповідей

 а) мінімалізм;

 б) пишність і багатство оздоблення виробів;

 в) природність, барвистість, простота, затишок;

 г) використання пластиків та інших синтетичних матеріалів.

Запитання 8

8.Чому вважається, що найкраще не копіювати існуючі, а створити свій авторський проект:

варіанти відповідей

 а) тому, що саме в авторському проекті можна втілити свою ідею;

 б) тому, що найбільше цінуються не копії, а оригінальні речі;

 в) тому, що авторський проект надає можливість найповніше проявити свої здібності;

 г) усі відповіді правильні.

Запитання 9

9. В який час зародилися художні промисли в Україні?

варіанти відповідей

а)V-IV тисячоліття до н. е.

б)ХІХ ст.

в)перша половина ІХ ст.

Запитання 10

10. Мистецтвом широких мас називають...

варіанти відповідей

а) оформлювальне мистецтво

б) монументальне мистецтво

в) народне мистецтво

г) театральне мистецтво

Запитання 11

11. Які функції виконує декоративно-прикладне мистецтво:

варіанти відповідей

а) пізнавальну

б) інтерактивну

в) естетичну

г) комунікаційну

д) захисну.

Запитання 12

12. Який головний елемент у декоративному розписі

варіанти відповідей

а) безконечник

б) спіраль

в) дерево життя

г) хрест.

Запитання 13

13. До видів декоративно - ужиткового мистецтва належать:

варіанти відповідей

а) кераміка, різблення по дереву

б) малюнок, ліплення

в) карбування, лозоплентіння

г) усі відповіді правильні.

Запитання 14

14. Писанкарство - це:

варіанти відповідей

а) створення красивих написів на обкладинці книжки

б) вид декоративно - ужиткового мистецтва


в) спосіб приготування яєць.

Запитання 15

15. Кулінарія - це ...

варіанти відповідей

а) приготування страв із борошна

б) уміння поділу страв на сніданок, обід та вечерю

в) мистецтво сервірування столу

г) мистецтво приготування їжі.

Запитання 16

16. Близько 1500р. до н.е. з'явились улюблені ласощі багатьох людей. Що це було?

варіанти відповідей

а) шоколад

б) зефір

в) сир

г) суп.

Запитання 17

17. Кулінарні вироби поділяють на шість груп:

варіанти відповідей

а) перші страви



б) другі страви

в) бульйони

г) холодні страви та закуски

д) борошняні та кондитерські вироби

е) напої

є) солодкі вироби

ж) страви з рибою та морепродуктами.

Запитання 18

18. Інструкція з приготування кулінарного виробу називається:

варіанти відповідей

а) кулінарною підказкою

б) кулінарним рецептом

в) кулінарною запискою.

Запитання 19

19. До холодних страв і закусок належать... (Оберіть усі можливі варіанти)

варіанти відповідей

а) бутерброди

б) салати

в) кекси

г) вареники

д) страви з яєць.

Запитання 20

20. Харчування має неабиякий вплив на ... (оберіть всі можливі варіанти)

варіанти відповідей

а) здоров'я

б) тривалість життя

в) працездатність

г) фізичний та розумовий розвиток

д) самопочуття та настрій

е) усі відповіді вірні.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест