Технологічне обладнання цехів

Додано: 20 жовтня 2020
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 157 разів
60 запитань
Запитання 1

Які з наведених виробів є деталями загального призначення? 


варіанти відповідей

вал, вісь, вальниця;

болт, гайка, гвинт, шпонка;

поршень, куліса, колінчатий вал;

шестерня, шків, зірочка.

Запитання 2

По перевагах і недоліках визначте тип передачі: плавність і безшумність роботи, безступеневе регулювання швидкості, компактність передачі, підвищена зношеність деталей, низький ККД.

варіанти відповідей

пасові

фрикційні

зубчаті

ланцюгові

Запитання 3

По перевагах і недоліках визначте тип передачі: плавність і безшумність роботи, можливість передачі руху на значні відстані, підвищена зношеність деталей, необхідність встановлення натяжного пристрою? 

варіанти відповідей

пасові

фрикційні

зубчаті

немає вірної відповіді

Запитання 4

В яких передачах передача руху здійснюється зачепленням?

варіанти відповідей

фрикційні, пасові, канатні

зубчаті, черв’ячні, ланцюгові

варіатори, підшипники

всі відповіді вірні

Запитання 5

В яких передачах не потрібно ставити додатково натяжні пристрої?


варіанти відповідей

пасових, ланцюгових, канатних

зубчатих, черв’ячних, гвинтових

пасових, ланцюгових, гвинтових

зубчатих, канатних, черв’ячних

Запитання 6

Які з’єднання деталей відносяться до роз’ємних?

варіанти відповідей

різьбові, шпонкові, шліцові

зварні, клеєві, заклепочні

паяні, шиттям, з натягом

клеєві, шиттям

Запитання 7

В яких деталей на обох кінцях нарізана різьба?

варіанти відповідей

болтах

гвинтах

шпильках

штифтах

Запитання 8

В якому приводі енергія потоку рідини перетворюється в механічну? 


варіанти відповідей

електроприводі

пневмоприводі

гідроприводі

гідро-механічному приводі

Запитання 9

Яке технологічне обладнання застосовують для електрооглушення?

варіанти відповідей

ФЕОР – 1, ФЕОС – У4

ГК – 1, ГК - 11

А1 - ФУУ, Р3 – ФУВ

В2-ФРП, К7-ФВП-82

Запитання 10

Яку напругу застосовують для оглушення ВРХ


варіанти відповідей

50 – 100В

100 – 120В

200 – 240В

180 – 220В

Запитання 11

На яких машинах проводять зрізання м’яса і сала зі шкурок туш тварин? 


варіанти відповідей

мездрильних

шлямовочних

пензельовочних

обдирних

Запитання 12

При якій температурі проводять шпарку свинячих туш з ціллю зняття щетини?

варіанти відповідей

30 – 60*С

63 – 65*С

65 – 90*С

95 – 99*С

Запитання 13

При якій температурі і протягом якого часу проводять обпалювання свинячих туш з цілю зняття щетини?

варіанти відповідей

500 – 600*С протягом 1 хв.

600 – 900*С протягом 0,5 – 1хв.

1000*С протягом 10 - 20 сек.

800*С протягом 30 - 40 сек.

Запитання 14

Який спосіб збирання крові застосовують на великих м’ясокомбінатах?


варіанти відповідей

відкритий

закритий

комбінований

роздільний

Запитання 15

На яких машинах видаляють щетину з туш свиней?

варіанти відповідей

шлямовочних

мездрильних

скребмашинах

пензельовоних

Запитання 16

Яке призначення гашпилів? 

варіанти відповідей

для соління шкур

для обробки кишок

для збирання крові

для видалення щетини

Запитання 17

Яке технологічне обладнання застосовують для подрібнення м’яса?

варіанти відповідей

вовчки, кутери, шпигорізки

автоклави, димогенератори

шприці – наповнювачі , шприці – дозатори

центрифуги, гомогенезатори

Запитання 18

Яке технологічне обладнання призначене для тонкого подрібнення м’яса?

варіанти відповідей

вовчки

кутери

дискові пилки

шпигорізки

Запитання 19

Яке технологічне обладнання призначене для нарізання м’яса на кубики?

варіанти відповідей

дискові пилки

кутери

шпигорізки

вовчки

Запитання 20

Які з даних машин застосовують для змішування фаршу?

варіанти відповідей

шпигорізки

кутери

фаршмішалки

вовчки

Запитання 21

Яке призначення шпигорізок?

варіанти відповідей

для грубого подрібнення м’яса

для тонкого подрібнення м’яса

для подрібнення м’яса на кубики

для нарізання ковбасних батонів

Запитання 22

Яке призначення шприців-наповнювачів?

варіанти відповідей

для подрібнення м’яса

для дозування і наповнення фаршем оболонок для виробництва сосисок

для перемішування м’ясних компонентів

для наповнення тари

Запитання 23

Який діаметр отворів решіток вовчка?

варіанти відповідей

3 – 25мм

10 – 25мм

35 – 40мм

40 – 55мм

Запитання 24

Яке технологічне обладнання призначене для подрібнення м’яса для виробництва дитячого і дієтичного харчування?

варіанти відповідей

колоїдні млини, дезінтегратори

кутери, вовчки

емульсатори, кутери

вовчки, шпигорізки

Запитання 25

Яке призначення димогенераторів?


варіанти відповідей

для коптіння м’ясних продуктів

для варіння м’ясних продуктів

для стерилізації м’ясних продуктів

для знезараження відходів мясної переробки

Запитання 26

Яка повинна бути маса подрібнених кусочків при тонкому подрібненні?


варіанти відповідей

10 – 30гр

30 – 50гр

50 – 80гр

80 – 120гр

Запитання 27

Від чого залежить продуктивність вовчка?

варіанти відповідей

діаметра шнека і діаметра решітки

швидкості обертання ножів і числа лез ножа

довжини шнека і діаметра отворів решітки

усі відповіді правильні

Запитання 28

Чим проводять коптіння м’ясної сировини в димогенераторах?

варіанти відповідей

гострим паром невеликого тиску

димоповітряною сумішю

сухим паром

димом

Запитання 29

Які закатні машини використовують для закатування металевої тари?

варіанти відповідей

ЗК1, ЗК2, ЗК3

ЗК1, ЗК2, ЗК3, ЗК4

ЗК5, ЗК6, ЗК7

ЗК5, ЗК7, ЗК8

Запитання 30

Який різальний механізм застосовують в шпигорізках?

варіанти відповідей

ротор

дисковий ніж

ножова рамка

система ножів і решіток

Запитання 31

Яку масу котлет можна формувати на котлетних автоматах?

варіанти відповідей

50 гр

100 гр

120 гр

80 – 120 гр

Запитання 32

Який тип гомогенізуючої головки в гомогенізаторі А1 - ОГМ?

варіанти відповідей

поршневий

відцентровий

клапанний

мембранний

Запитання 33

Яке технологічне обладнання призначене для переробки м’ясної продукції?

варіанти відповідей

сепаратори, пастеризатори, нормалізатори

вовчки, кутери, шпигорізки

стікачі, конвеєри, фінішери

елеваторы, підвісні шляхи

Запитання 34

Яке технологічне обладнання призначене для очищення молока? 

варіанти відповідей

цідилки, фільтри, очисники молока

танки–охолодники, пластинчаті охолодники

сепаратори–нормалізатори, сепаратори–вершковідокремлювачі

гомогенізатори

Запитання 35

В чому суть нормалізації?

варіанти відповідей

знищення хвороботворних мікробів

доведення молока до заданої жирності

розділення молока на вершки і відвійки

покращення смакових властивостей молока

Запитання 36

Яке призначення гомогенізаторів?

варіанти відповідей

для знищення хвороботворних мікробів

для дроблення жирових кульок

знищення термостійких мікроорганізмів

очищення молока

Запитання 37

Яка величина зазору між тарілками сепаратора – очисника

варіанти відповідей

0,25 – 0,35мм.

0,35 – 0,45мм.

1,0 – 2,0мм.

0,5 – 1,0мм.

Запитання 38

Яка оптимальна температура сепарування молока?

варіанти відповідей

25 – 35*С

30 – 40*С

35 – 45*С

45 – 50*С

Запитання 39

Яка величина зазору між тарілками сепаратора – вершковідокремлювача?

варіанти відповідей

0,25 – 0,35мм

0,35 – 0,45мм

0,50 – 1,0мм

1,0 – 2,0мм

Запитання 40

Яке кількісне співвідношення вершків і відвійків в сепараторах – вершковідокремлювачах?

варіанти відповідей

1 – 2

1 – 12

1 – 16

1 – 20

Запитання 41

Чим регулюють жирність вершків?

варіанти відповідей

частотою обертання барабана сепаратора

зазором між тарілками барабана

положенням отвору для виходу вершків відносно кромки їх збірника

тривалістю сипарування

Запитання 42

Який тиск в головці гомогенізатора при гомогенізації молока? 

варіанти відповідей

5 – 10МПа

10 – 15МПа

15 – 20МПа

20 – 25МПа

Запитання 43

Яке технологічне обладнання призначене для теплової обробки молока?

варіанти відповідей

пастеризатори і стерилізатори

гомогенізатори

сепаратори – нормалізатори, сепаратори – вершковідокремлювачі

центрифуги

Запитання 44

В чому суть стерилізації?

варіанти відповідей

знищення хвороботворних мікробів

знищення термостійких мікроорганізмів

розділення молока на вершки і відвійки

подрібнення жирових кульок

Запитання 45

Якому режиму пастеризації відповідає нагрівання до температури 72 – 78*С і витримці  - 30 сек

варіанти відповідей

миттєвий

короткочасний

довготривалий

без витримки

Запитання 46

Яка температура і витримка молока при довготривалому режимі пастеризації?

варіанти відповідей

63 – 65*С - 30хв.

72 – 78*С  - 30сек.

85 – 90*С  без витримки

72 – 78*С  - 3хв

Запитання 47

Який вид теплової обробки молока проводять при температурі 120*С і більше?

варіанти відповідей

гомогенізацію

пастеризацію

стерилізацію

сублімацію

Запитання 48

Яка температура і витримка молока при миттєвому режимі пастеризації?

варіанти відповідей

63 – 65*С - 30хв.

72 – 78*С  - 30сек.

85 – 90*С  без витримки

82 – 88*С  без витримки

Запитання 49

Який механізм масловиготовлювача служить для промивання масла?

варіанти відповідей

збивач  масла

насос - дозатор

текстуратор

змивач масла

Запитання 50

На скільки процентів заповнюють місткість масловиготівника при збиванні?

варіанти відповідей

40 - 50 %

50 – 60%

55 – 65%

60 – 75%

Запитання 51

Які машини призначені для сквашування молока?

варіанти відповідей

сирні ванни, казани

преси , зневоднювачі

парафінери

масловиготовлювачі

Запитання 52

За допомогою яких засобів контролю вимірюється тиск?

варіанти відповідей

манометрів

термометрів

віскозиметрів

барометр

Запитання 53

В яких манометрах чутливим робочим елементом являється одновиткова трубчата пружина?

варіанти відповідей

двотрубних манометрах

мембранних

трубчато – пружинних

біметалевих

Запитання 54

Які термометричні рідини застосовують в термометрах?

варіанти відповідей

ртуть, спирт

бензин

тосол, антифриз

фреон

Запитання 55

Яке призначення автоклавів?

варіанти відповідей

розм’якшення  плодів і овочів

надання продукції приємного запаху і кольору

стерилізації герметично закупорених банок

закупорювання і теплова обробка консервів

Запитання 56

Що являє собою процес шлямування?

варіанти відповідей

звільнення кишок від їх вмісту

видалення слизової оболонки

знежирювання кишок

миття кишок

Запитання 57

Яка жирність вершків при виробництві масла?

варіанти відповідей

20 – 30 %

30 – 40 %

40 – 50%

50 – 55%

Запитання 58

Барабан сепаратора-молокоочисника встановлюється на?

варіанти відповідей

шківі

ексцентрику

вертикальному валу

горизонтальному валу

Запитання 59

Механічну обробку молока можуть здійснювати за допомогою?

варіанти відповідей

фільтрів

гомогенізаторів

сепараторів

усі перечисленні

Запитання 60

Механізм подрібнення вовчка складається з?

варіанти відповідей

серповидних ножів

ножів і решіток

вальців

молотків

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест