технологія національних кондитерських виробів країн Європи

Додано: 26 травня
Предмет: Технології, 11 клас
20 запитань
Запитання 1

Основна сировина кондитерського виробництва :  

варіанти відповідей

цукор, борошно, жири, яйця, молочні продукти; 

цукор, крохмаль, яйця, сода; 

яйця, молоко, борошно, ізюм, мак.

Запитання 2

Солодка рідина, дуже в’язка, без запаху, безбарвна, з ледь жовтуватим відтінком: 

варіанти відповідей

цукровий сироп

патока; 

мед

Запитання 3

Як поділяються яйця залежно від терміну зберігання, якості й маси? 

 

варіанти відповідей

холодильникові і дієтичні;

вапновані і столові;

дієтичні і столові

Запитання 4

При розрахунках рецептур умовно прийня-та маса одного яйця без шкаралупи, що дорівнює: 

 

варіанти відповідей

 60 г;

  50 г;

 40 г

Запитання 5

Коли забороняється використання меланжу? При приготуванні:

варіанти відповідей

 тіста;

 опари;

кремів

Запитання 6

Крем, який має вигляд ледь драглистої, пастоподібної маси, яка не зберігає наданої форми:   

варіанти відповідей

заварний

сметанний; 

вершковий; 

Запитання 7

Напівфабрикат, білого кольору, щільної, пластичної консистенції, при t 45 – 50ºС плавиться, перетворюючись на тягучу білу масу:

варіанти відповідей

кандир. 

помада;

глазур

Запитання 8

При якій t і терміну випікають ватрушки, пиріжки? 


варіанти відповідей

230 – 240 ºС, 15 хв.

 240 – 250 ºС, 20 хв;

220 – 230 ºС; 10 хв;

Запитання 9

Форма округла або кільцеподібна, колір світло-коричневий, зверху посипані цукровою пудрою:  

варіанти відповідей

біляші; 

пампухи;

вергуни.

Запитання 10

ці смужки складають навпіл, переплітають у косицю, а вкінці зліплюють

варіанти відповідей

вергуни

вафлі

хрусти

Запитання 11

яку начинку не використовують в перекладенці?

варіанти відповідей

мак

м'ясо

вишні

Запитання 12

національна страва для якої готують різні начинки і горіхова з молоком, цукром, ромом, апельсиновою цедрою і т.д

варіанти відповідей

млинці по-чернігівськи

млинці по-київськи

млинці по-сумському

Запитання 13

в Німечині це називається берлінер, а в Україні ?

варіанти відповідей

пончики

вергуни

пампухи

Запитання 14

яке печиво готують у Греції до різдва?

варіанти відповідей

меломакарона

кураб’єдес

Кулуракья

Запитання 15

який горіх додають в грецьке печиво кураб’єдес?

варіанти відповідей

мигдаль

волоський

кеш'ю

Запитання 16

Іспанське печиво чуррос смажать із

варіанти відповідей

заварного тіста

пісочного тіста

дріжджового тіста

Запитання 17

італійський десерт на основі сиру маскарпоне

варіанти відповідей

брауні

тірамісу

кукис

Запитання 18

здобна булочка з родзинками просочена сиропом з ромом або іншим алкогольним напоєм

варіанти відповідей

ромовий батько

ромовий дід

ромова баба

Запитання 19

Яким десертом поляки полюбляють смакувати на Великдень

варіанти відповідей

фаворки

ромова баба

мазурек

Запитання 20

Який французький десерт нагадує наш наполеон

варіанти відповідей

мілфей

макарон

бланманже

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест