Технологія приготування бісквітного тіста та виробів з нього

Додано: 11 грудня 2020
Предмет: Трудове навчання, 11 клас
Тест виконано: 128 разів
20 запитань
Запитання 1

Для приготування бісквітного тіста оптимальна температура яєць і меланжу перед збиванням становить

варіанти відповідей

  а) 10 - 13℃

  

  

   б) 5 - 8℃



   в) 15 - 20℃

Запитання 2

Види бісквіту

варіанти відповідей

  а) осовний, холодний, буше


  б) основний, масляний, буше


в) холодний, із підігрівом, основний

Запитання 3

Способи приготування бісквіту

варіанти відповідей

  а) холодний, із підігрівом

  

    б) масляний, буше


    в) основний, холодний

Запитання 4

При приготуванні бісквітного напівфабрикату краще використовувати:

варіанти відповідей

.

а)    свіжі яйця


б)   яєчний порошок



в)    меланж

Запитання 5

Бісквітний напівфабрикат у формах випікають при температурі:


варіанти відповідей

а)    210 -220°С


б)   205-225°С


в)    195 -200°С

Запитання 6

Бісквітний напівфабрикат після випікання витримують:


варіанти відповідей

а)    3 - 7 год


б)   2-5 год


в)    8 - 24 год

Запитання 7

Для приготування бісквіту «Буше» збивають:


варіанти відповідей

а)    разом білки і жовтки з цукром


б)   окремо білки і жовтки з цукром


в)    тільки жовтки з цукром

Запитання 8

   Вологість бісквітного тіста становить:


варіанти відповідей

а)    35%


б)   38%


в)    29%

Запитання 9

        Основний набір сировини для приготування бісквіту основного:


варіанти відповідей

а)    борошно, цукор, крохмаль, яйця


б)   борошно, цукор, масло вершкове, яйця


в)    борошно, яйця, цукор, маргарин, крохмаль

Запитання 10

Основним структуроутворювачем у бісквітному тісті є:


варіанти відповідей

а)    борошно


б)   яйця


в)    цукор

Запитання 11

Бісквітний напівфабрикат з грудками нерозмішаного борошна: назвіть причину:


варіанти відповідей

а)    борошно всипали все одразу, недостатній час замішували тісто


б)   використали борошно з великим вмістом клейковини


в)    механічне струшування листів у перші хвилини випікання

Запитання 12

Поверхня капкейків темного кольору, сильно розтріскана, назвіть причину:


варіанти відповідей

а)    випікали при підвищеній температурі


б)   тісто слабкої консистенції, рано відкрили піч


в)    тісто надто густої консистенції

Запитання 13

Поверхня кексів рівна, без підйому, назвіть причину:


варіанти відповідей

а)    тісто слабкої консистенції, рано відкрили піч і рухали листи


б)   випікали при підвищеній температурі


в)    тісто надто густої консистенції, яєчно-жирова маса «відсіклася»

Запитання 14

Назвіть розпушувач бісквітного тіста.

варіанти відповідей

a) дріжджі

б) механічний

c) амоніяк

Запитання 15

       Який бісквіт готують із підігріванням?



варіанти відповідей


а) основний


б) масляний


в) «Буше».


Запитання 16

     Вкажіть правильний варіант підготування яєць довикористання?


варіанти відповідей

а) яйця миють у підсоленій воді;промивають в 1% розчині питної соди; ополіскують протягом 3 хвилин у проточній воді

б) яйця миють у теплій воді; дезінфікують у 2 % - вому розчині хлорного вапна протягом 5 хв.;миють у 2 % - вому розчині питної соди ;обполіскують протягом 5 хв. у проточній воді;


в) яйця миють у теплій воді ;дезінфікують у 2 % - вому розчині хлорного вапна протягом 5 хв.; миють протягом 3 хв. у проточній воді.


Запитання 17

    Вкажіть, правильний варіант взаємозаміни 1 кг яєць меланжем приприготуванні бісквітного тіста


варіанти відповідей

а) 1: 0,5

б) 1 :1;


в) 1 : 2.

Запитання 18

  До якого часу збивають яєчно-цукрову суміш для бісквіта?


варіанти відповідей

а) до збільшення об’єму у 2,5-3 рази

б) до збільшення об’єму в 5-6 раз

в) до збільшення об’єму в 2,0-2,5 рази.

Запитання 19

  Скільки часу випікають н/ф бісквітний для рулетів?



варіанти відповідей

а) протягом 5-7 хв.;


б) протягом 10-15 хв.

в) протягом 20-25 хв.

Запитання 20

Бісквітне тісто за структорою це:

варіанти відповідей

суспензія

емульсія

піна

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест