Технологія приготування борщів. для учнів 26 групи.

Додано: 5 квітня 2021
Предмет:
Тест виконано: 473 рази
12 запитань
Запитання 1

Борщ – українська національна страва, обов’язковою складовою частиною якої є:


варіанти відповідей

капуста білокачанна свіжа;

буряк столовий червоний;

томатне пюре.

Запитання 2

Якої форми нарізають капусту для борщу «Полтавський» ?

варіанти відповідей

соломка;

шаткування;

шашки.

Запитання 3

Який борщ перед подачею заправляють часником?


варіанти відповідей

«Київський»;

«Український»;

«Сибірський».

Запитання 4

Який смак повинен мати борщ?


варіанти відповідей

кислий;

солодкуватий;

кисло - солодкий.

Запитання 5

При якій температурі подають гарячі супи (борщі)?


варіанти відповідей

70-75ºС;

40 - 50º;

80 - 85ºС.

Запитання 6

Якій тепловій обробці піддають білі коріння, моркву й цибулю при приготуванні борщів?

варіанти відповідей

пасерування;

варіння;

припускання.

Запитання 7

Який борщ подають з пампушками?


варіанти відповідей

"Львівський";

"Чернігівський";

"Український"

Запитання 8

Кабачки входять до складу борщу:


варіанти відповідей

київського;

чернігівського;

дніпровського.

Запитання 9

Столові буряки нарізують скибочками для борщів:


варіанти відповідей

флотського, з рибою;

українського, львівського;

флотського, полтавського.

Запитання 10

Без капусти білокачанної готують борщ:


варіанти відповідей

з баклажанами;

з рибою;

львівський.

Запитання 11

Борщ український готують на бульйоні :


варіанти відповідей

м'ясо – кістковому;

з сільськогосподарської птиці;

із свинокопченостей.

Запитання 12

На підставі загальних правил варіння заправних супів, сирими у борщі закладають продукти харчування:


варіанти відповідей

томатне пюре, квашену капусту;

свіжу білокачанну капусту, картоплю;

борошно пшеничне, квасолю.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест