Технологія приготування борщу та асортимент борщів

Додано: 18 квітня 2022
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 175 разів
12 запитань
Запитання 1

Яке твердження правильне

варіанти відповідей

Основний компонент борщу буряк


Основні компоненти борщу буряк і томат пюре


Основні компоненти борщу буряк і томатний соус.

Запитання 2

Способи підготовки буряку для приготування борщів


варіанти відповідей

тушкування, підпікання, смажіння, варіння


тушкування, пасерування, варіння, припускання, підпікання


тушкування, підпікання, пасерування, варіння.


Запитання 3

В який вид борщу за рецептурою додають яблука нарізані часточками

варіанти відповідей

борщ селянський


борщ київський

борщ зелений український


борщ полтавський з галушками

Запитання 4

Особливість приготувати борща чернігівського

варіанти відповідей

подаючи на стіл, покласти бланшовані нарізані сосиски

додати яблука, нарізані часточками, тушковані буряки з баранячою грудинкою і томатним пюре. пасеровані цибулю і коріння


додати пасеровану цибулю коріння, кабачки. яблука, варену квасолю, свіжі томати…


подаючи на стіл у тарілку покласти 1-2 куски свинокопченостей налити борщу, додати сметану, зелень.


Запитання 5

Норма подачі супів


варіанти відповідей

500, 250


250, 300, 450

250, 300, 400, 500


Запитання 6

Виконайте процес подачі борща українського

варіанти відповідей

Подаючи, в тарілку кладуть м‘ясо, наливають борщ, додають сметану, посипають січеним кропом. Ватрушки подають окремо з часниковим соусом.

Подаючи на стіл, в тарілку кладуть сосиску, наливають борщ, додають сметану, посипають зеленню. Пампушки подають окремо з часниковим соусом.


Подаючи, в тарілку кладуть м‘ясо, наливають борщ, додають сметану, посипають зеленню. Пампушки подають окремо з часниковим соусом.

Запитання 7

Який борщ подається з галушками

варіанти відповідей

український


флотський


львівський


полтавський


Запитання 8

Буряки варити з шкірою з додаванням оцту, охолодити, обчистити, нарізати соломкою. покласти томат пюре, додати бульйон і тушкувати 5-7хв. У кип‘ячий бульйон покласти картоплю, нарізану часточками, варити 10-15хв, а потім тушковані буряки, пасеровані цибулю і коріння. сіль, цукор, варити 5-7хв. Заправити перцем і лавровим листям. Подаючи на стіл. покласти нарізані бланшовані сосиски, сметану, зелень, окремо подати ватрушки.

Який вид борщу готують за такою технологією


варіанти відповідей

борщ чернігівський

борщ селянський

борщ флотський

борщ львівський


Запитання 9

Для якого виду борщу підготовлений щавель припустити у власному соку. а шпинат у невеликій кількості води, потім усе протерти


варіанти відповідей

борщ український


борщ чернігівський


борщ з чорносливом і грибами

борщ полтавський з галушками


борщ зелений український

Запитання 10

Бульйон з курки або качки. Перед подаванням борщ заправити шпиком, розтерти з ріпчастою цибулею

варіанти відповідей

полтавський

чернігівський

селянський

флотський

Запитання 11

Буряки нарізати часточками і тушкувати з томатним пюре і буряковим квасом. Вказати назву борщу

варіанти відповідей

полтавський

чернігівський

київський

селянський

Запитання 12

… додати варені нашатковані гриби, чорнослив, зварений з додаванням цукру. Борщ можна подавати холодним.

варіанти відповідей

Чернігівський

Київський

Полтавський

Борщ із чорносливом і грибами

Львівський

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест