Технологія приготування оздоблювальних напівфабрикатів для борошняних кондитерських виробів.

Додано: 25 листопада 2021
Предмет: , 11 клас
Тест виконано: 486 разів
18 запитань
Запитання 1

Суміш цукру з водою

варіанти відповідей

помадка

сироп

коктейль

глазур

Запитання 2

За якими органолептичними ознаками можна визначити щільність сиропу?

варіанти відповідей

по клейкості краплі сиропу, взятої між великим і вказівним пальцями;

занурюють декілька крапель гарячого сиропу у гарячу воду;

у чайну ложку набирають киплячого сиропу і швидко занурюють її в холодну воду;

Запитання 3

Яке співвідношення цукру-піску та води необхідне для приготування сиропу звичайного?

варіанти відповідей

2:5

1:1,1

1:4

1:2,1

Запитання 4

Яка технологія приготування сиропу звичайного?

варіанти відповідей

З'єднати цукрову пудру, лимонний сік і воду, довести до кипіння, постійно помішуючи. Зняти піну, кип'ятити 1-2 хв. Додати ароматизатор.

З'єднати цукор - пісок і воду, довести до кипіння, постійно помішуючи. Зняти піну, кип'ятити 10-15 хв. Охолодити до 20С. Додати ароматизатор.

З'єднати цукор - пісок і воду, довести до кипіння, постійно помішуючи. Зняти піну, кип'ятити 1-2 хв. Охолодити до 20С. Додати ароматизатор.

З'єднати цукор - пісок, воду та ароматизатор і довести до кипіння, постійно помішуючи. Зняти піну, кип'ятити 1-2 хв. Охолодити до 20С.

Запитання 5

Які вимоги до якості сиропу кавового?

варіанти відповідей

Сироп в'язкий, прозорий, з сильним запахом шоколаду;

Сироп в'язкий, жовтого кольору, з сильним запахом ванілі;

Сироп в'язкий, прозорий, з сильним запахом коньяку;

Сироп в'язкий, кавового кольору, з сильним запахом кави;

Запитання 6

В якому співвідношенні з'єднують цукор - пісок і воду при приготуванні інвертного сиропу?

варіанти відповідей

1:1,1

10:4,4

5:2

10:10

Запитання 7

Інвертний сироп є замінником -

варіанти відповідей

патоки

глазурі

меду

помадки

Запитання 8

Який інгрідієнт додають при варінні інвертного сиропу для його антикристалізації?

варіанти відповідей

соду

лимонну кислоту

цукрову пудру

патоку

Запитання 9

Для чого використовують кавовий сироп?

варіанти відповідей

для просочування бісквітних заготовок фруктових тортів і тістечок;

для просочування бісквітних заготовок кавових тортів і тістечок;

для приготуванні крему масляного кавового;

для просочування пісочних та вафельних тортів та тістечок;

Запитання 10

Для чого використовують сироп ТИРАЖ?

варіанти відповідей

для глазурування поверхні тортів;

для глазурування поверхні тістечок;

для глазурування поверхні пряників;

для глазурування поверхні фруктів;

Запитання 11

Процес приготування помади білої основної складається з таких послідовних операцій:

варіанти відповідей

приготування інвертного сиропу, охолодження сиропу до 10-20С, збивання сиропу в піну, достигання помади протягом 1-2 год, підготовка помади до глазурування;

приготування помадного сиропу, охолодження сиропу до 30-40С, збивання сиропу в помаду, достигання помади протягом 12-24 год, підготовка помади до глазурування;

приготування помадного сиропу, охолодження сиропу до 50-60 С, замішування помади, достигання помади протягом 36 год, підготовка помади до глазурування, охолодження до 20С;

Запитання 12

До якої проби варять сироп тираж?

варіанти відповідей

Проба № 1

Проба № 3

Проба № 4

Проба № 6

Запитання 13

До якої проби уварюють помадний сироп?

варіанти відповідей

Проба № 5

Проба № 1

Проба № 3

Проба № 2

Запитання 14

Помадний сироп охолоджують до температури - ...

варіанти відповідей

10-15С

35-40С

20-30С

50-60С

Запитання 15

На скільки годин помаду залишають для "достигання"?

варіанти відповідей

26-36 годин

5-6 годин

12-24 години

1 - 2 години

Запитання 16

Як називаюється желююча речовина, яку виробляють з чорноморської водорості філофори нерлоза?

варіанти відповідей

Желатин

Агароїд

Агар

Хлорид

Запитання 17

Пектин використовують для виготовлення -

(оберіть правильні відповіді)

варіанти відповідей

пастили;

зефіру;

морозива;

желе;

мармеладу;

мастики;

марципану;

фруктових начинок;

Запитання 18

Напівфабрикат, який готують на основі цук­рово-патокового сиропу з додаванням желюючих речовин, аромати­заторів і барвників, називається -

варіанти відповідей

сироп;

желе;

крем;

зефір;

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест