Технологія приготування перших страв

Додано: 8 січня 2023
Предмет: Технології
Тест виконано: 48 разів
12 запитань
Запитання 1

Перші страви класифікують за ?

варіанти відповідей

Характером рідкої основи, температурою подавання, способом приготування

Характером рідкої основи, способом приготування

Температурою подавання, характером рідкої основи

Запитання 2

За температурою подавання перші страви поділяють на гарячі та холодні

варіанти відповідей

Гарячі 75°С

Холодні 14°С

Гарячі 100°С

Холодні 14°С

Гарячі 50°С

Холодні 10°С

Запитання 3

За способом приготування розрізняють перші страви:

варіанти відповідей

Заправні, прозорі, різні

Заправні, пюреродібні, різні

Заправні, прозорі, пюреродібні, різні

Запитання 4

Нормальний бульйон називається, якщо на...

варіанти відповідей

1кг продукту містить 4-5л. води

1 кг продукту містить 2 л.води

1 кг продукту містить 1 л. води

Запитання 5

Концентрований бульйон має містити на ...

варіанти відповідей

1кг. продукту 1 л. води

1 кг. продукту 1.25 л. води

1 кг. продукту 3 л. води

Запитання 6

Для одержання нормального бульйону 1 л. концентрованого розводять ...

варіанти відповідей

4-5 л. гарячої води

3-4 л. гарячої води

2 л. гарячої води

Запитання 7

Пасерованими овочами перші заправні страви заправляють за

варіанти відповідей

5 хв до готовності

10-15 хв до готовності

30 хв до готовності

Запитання 8

Квашену капусту для капусняків, якщо вона дуже кисла

варіанти відповідей

Промивають холодною водою

Замовчують у холодній воді

Запитання 9

Для розсольників солоні огірки нарізають?

варіанти відповідей

Соломкою чи кубиками

Кубиками чи шашками

Соломкою чи часточками

Запитання 10

Термін зберігання юшок з макаронними виробами?

варіанти відповідей

2 год

30-40 хв

1 год

Запитання 11

Для поліпшення смаку і поживності як додатковий загусник використовують льєзон з жовтків та молока, який додають у кулешик охолоджений до температури?

варіанти відповідей

55°С

30°С

80°М

Запитання 12

У якому цеху готують перші гарячі страви?

варіанти відповідей

Суповому відділенні гарячого цеху

Холодному цеху

У м'ясо- рибному цеху

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест