Технологія приготування перших страв 3 розряд

Додано: 22 грудня 2020
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 407 разів
30 запитань
Запитання 1

Вкажіть температуру подачі перших страв?

варіанти відповідей

500С

650С

750С

600С

Запитання 2

Пасерованими овочами супи заправляють?

варіанти відповідей

За 5 хв до готовності

За 10-15 хв до готовності

За 20-25 хв до готовності

Запитання 3

Спеції в супи додають?

варіанти відповідей

За 10-15 хв до готовності

За 5-7 хв до готовності

За 20-30 хв до готовності

Запитання 4

До заправних супів належать...

варіанти відповідей

Суп картопляний з бобовими

Суп- локшина домашня

Бульйон з пельменями

Запитання 5

Заправні супи з макаронними виробами зберігають протягом?

варіанти відповідей

2 год

30-40 хв

60 хв

Запитання 6

За характером рідкої основи суп картопляний з крупою відноситься до...

варіанти відповідей

Першої групи

Другої групи

Третьої групи

Запитання 7

Вкажіть температуру подачі холодних супів?

варіанти відповідей

140С

650С

750С

Запитання 8

Перед подачею перших страв тарілки підігрівають до температури?

варіанти відповідей

600С

300С

400С

Запитання 9

Вкажіть до якої групи за способом приготування відносять борщі?

варіанти відповідей

Прозорі

Різні

Заправні

Запитання 10

Молочні супи заправляють?

варіанти відповідей

Маслом вершковим

Топленим жиром

Рослинними оліями

Запитання 11

Картопля нарізану в супах вариться протягом?

варіанти відповідей

15-20 хв

20-25 хв

12-15 хв

Запитання 12

Пасеровкою з борошна заправляють перші страви?

варіанти відповідей

За 5-10 хв до закінчення

За 10-15 хв до закінчення

За 15-20 хв до закінчення

Запитання 13

Яку крупу при приготуванні перших страв попередньо відварюють?

варіанти відповідей

Рисову

Перлову

Вівсяну

Запитання 14

Бобові у перші страви закладають?

варіанти відповідей

Звареними до розм'якшення

Сирими

Звареними до напівготовності

Запитання 15

Вкажіть по скільки грамів сметани додають до перших страв?

варіанти відповідей

10г, 15г, 25г

15г, 20г, 25г

25г, 30г, 35г

Запитання 16

Розтертий часник додають у перші страви наприкінці, після цього страву....

варіанти відповідей

Доводять до кипіння

Не кип'ятять

Кип'ятять

Запитання 17

Надлишок спецій і солі в перших стравах?

варіанти відповідей

Покращує смак і аромат

Не впливає на смак і аромат

Погіршує смак і аромат

Запитання 18

Вкажіть норму солі на 1000г молочного супу?

варіанти відповідей

10г

Запитання 19

Яку крупу при приготуванні молочних супів варять до напівготовності?

варіанти відповідей

Манну

Рисову

Ядрицю

Запитання 20

Вкажіть термін зберігання заправних супів?

варіанти відповідей

2 год

3-4 год

60 хв

Запитання 21

В якості середовищі погано розвалюється картопля?

варіанти відповідей

Кислому

Солоному

Лужному

Запитання 22

Заправні перші страви варять при...

варіанти відповідей

Сильному кипінні

Слабкому кипінні

Запитання 23

Заправні перші страви настоюють...

варіанти відповідей

5-10хв

10-15хв

15-20хв

Запитання 24

Чи можна залишати лавровий лист у готовій страві?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 25

В якому посуді готують молочні супи?

варіанти відповідей

З тонким дном

З товстим дном

Немає ніякої різниці який посуд

Запитання 26

В якому цеху готують перші страви?

варіанти відповідей

Гарячому цеху соусному відділенні

Гарячому цеху суповому відділенні

Холодному цеху

Запитання 27

В якому посуді подають перші страви?

варіанти відповідей

Глибока столова тарілка

Глибока столова тарілка, яка розміщена на мілкій

Мілка столова тарілка

Запитання 28

Суп картопляний з бобовими має не прозорий, темний бульйон. Яка причина?

варіанти відповідей

Додали відварна кольорову квасолю разом з відваром

Готували страву при бурхливому кипінні

Запитання 29

Овочі в супах недоварені або переварені, не зберегли форму нарізки. Яка причина?

варіанти відповідей

Не дотрималися послідовності закладання продуктів

Не до пасерували овочі

Не дотрималися часу приготування страви

Запитання 30

Вказати температуру жиру для пасерування овочів?

варіанти відповідей

105-1100С

120-130

140-150

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест