Технологія приготування перших страв

Додано: 10 листопада 2020
Предмет: , 3 клас
Тест виконано: 8 разів
12 запитань
Запитання 1

Обов'язкова складова частина борщу:

варіанти відповідей

картопля

капуста

томати

буряки

Запитання 2

Який борщ подають з пампушками?

варіанти відповідей

київський

полтавський

український

чернігівський

Запитання 3

В який борщ не додають капусту:

варіанти відповідей

український

львівський

селянський

волинський

Запитання 4

Який спосіб теплової обробки використовують для приготування буряків (в борщ):

варіанти відповідей

варіння

тушкування

смаження

бланшування

Запитання 5

Яку крупу додають у капустняк запорізький:

варіанти відповідей

рис

пшоно

перлова крупа

крупа вівсяна

Запитання 6

Основний продукт для приготування капустняків:

варіанти відповідей

капуста квашена

огірки солоні

буряки мариновані

оливки

Запитання 7

Обов’язкова складова частина розсольнику:

варіанти відповідей

капуста

квасоля

гриби

огірки солоні

Запитання 8

Який спосіб теплової обробки використовують для приготування огірків для солянки:

варіанти відповідей

тушкування

припускання

смаження

запікання

Запитання 9

В яку солянку кладуть картоплю:

варіанти відповідей

грибну

рибну

домашню

збірну м’ясну

Запитання 10

За скільки хвилин до готовності в заправні перші страви кладуть спеції (лавровий лист, перець) і сіль:

варіанти відповідей

за 1 - 2 хвилини

за 15 - 20 хвилин

за 5 - 7 хвилин

за 10 – 15хвилин

Запитання 11

Солодкі супи можна подавати з:

варіанти відповідей

медом

джемом

сметаною

майонезом

Запитання 12

Яка температура подавання холодних супів:

варіанти відповідей

20ºС - 25ºС

15ºС - 20ºС

8ºС - 12ºС

3ºС - 7ºС

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест