Технологія приготування соусів

Вірна відповідь оцінюється в 1 бал

Додано: 8 травня 2023
Предмет: Технології
Тест виконано: 14 разів
10 запитань
Запитання 1

Які рідкі основи використовують для приготування холодних соусів:

варіанти відповідей

бульйон, вершки, оцет і рослинне масло

сметана, бульйон і рослинне масло

вершки, сметана і оцет

 рослинна олія і оцет

Запитання 2

Соус – це додатковий компонент страви ... 

варіанти відповідей

напіврідкої консистенції, яким поливають готову страву для поліпшення смаку та аромату; 

густої консистенції, що його використовують для тушкування страви;


напіврідкої консистенції, що його використовують під час її приготування або подають до готової страви для поліпшення смаку, аромату і зовнішнього вигляду;

 різної густини, що його використовують для приготування м’ясних та рибних тушкованих страв.

Запитання 3

Які соуси відносяться до холодних ?

варіанти відповідей

майонез, маринади і заправки;

заправки, маринади і вершки

 червоний, майонез і молочний;

білий, сметанний і молочний

Запитання 4

Чим соус червоний основний доводять до смаку?

варіанти відповідей

сіль, цукор, оцет;

сіль, спеції, виноградне вино

сіль, цукор, лимонний сік

 сіль, цукор, спеції;

Запитання 5

В якості загусника в солодких соусах можуть використовувати?

варіанти відповідей

желатин і крохмаль

пшеничне борошно

борошно і крохмаль

агар і агароїд

Запитання 6

Яка температура подачі холодних соусів?

варіанти відповідей

10-12*С

5-10*С

15-20*С

10-18*С

Запитання 7

Соуси приготовлені на фруктових і ягідних відварах називають:

варіанти відповідей

десертні

солодкі

закусочні

Запитання 8

Яка температура подавання гарячих соусів?

варіанти відповідей

70-80*С

50-55*С

65-70*С

45-50*С

Запитання 9

Фруктово-ягідні соуси подають до:

варіанти відповідей

морозиво

солодкі каши

фруктові салати

бабки і кекси

Запитання 10

Що є основним інгредієнтом салатного заправлення?

варіанти відповідей

рослинне масло;

вершкове масло;

оцет столовий;


оцет бальзамічний.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест