Технологія приготування страв з риби

Додано: 2 грудня
Предмет: Технології
12 запитань
Запитання 1

Залежно від виду теплової обробки страви з риби поділяють на?

варіанти відповідей

Варені, припущенні, смажені, запечені, тушковані

Варені та смажені

Варені, смажені, запечені

Запитання 2

Температура подавання рибних страв має бути не нижчою за?

варіанти відповідей

80°С

65°С

30°С

Запитання 3

Маса риби на одну порцію становить, г. ?

варіанти відповідей

200, 150

75, 100, 125

100, 250

Запитання 4

Навіщо при варінні риби додають біле коріння, цибулю ріпчасту, моркву та лавровий лист?

варіанти відповідей

Для поліпшення смаку

Для кольору

Для подальшого використання овочів

Запитання 5

Навіщо при варінні лососевих у воду додають оцет?

варіанти відповідей

Для покращення смакових якостей

Для кращого зберігання риби

Для збереження кольору

Запитання 6

Рибу для варіння заливають водою?

варіанти відповідей

Холодною

Гарячою

Теплою

Запитання 7

Основний гарнір до страв з припущеної риби?

варіанти відповідей

Картопля смажена

Картопля варена

Макарони відварі

Запитання 8

Для смаження у фритюрі на 1 кг. риби беруть жиру?

варіанти відповідей

1 кг

2 кг

4 кг

Запитання 9

Рибу смажену у тісті подають на порцію по..?

варіанти відповідей

4 шт

4-6 шт

6-8 шт

Запитання 10

Для тушкування рибу використовують?

варіанти відповідей

Сиру

Сиру або попередньо підсмажену

Попередньо підсмажену

Запитання 11

Запікають рибу у жаровій шафі при температурі?

варіанти відповідей

200-220°С

250-280°С

150-200°С

Запитання 12

Рибу запечену під майонезом подають з гарніром?

варіанти відповідей

Картоплею відварною або картопляним пюре

Картопляним пюре або картоплею фрі

Овочами тушкованими чи картоплею відварною

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест