«Технологія приготування страв з риби, морепродуктів»

Додано: 30 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 251 раз
12 запитань
Запитання 1

1.    Пластування – це:

варіанти відповідей

розділення риби по хребту з утворенням двох філе

нарізання риби на шматки

обчищання від луски

Запитання 2

Чисте філе риби це:

варіанти відповідей

філе риби без хребтової і реберних кісток

філе риби без шкіри та реберних кісток

філе без шкіри, реберних кісток та хребта

Запитання 3

Для отримання шматків кругляків нутрощі з риби видаляють через:

варіанти відповідей

розріз на череві

розріз по спинному плавнику

отвір, що утворився після видалення голови 

Запитання 4

Гарячі рибні страви готують у:

варіанти відповідей

соусному відділенні гарячого цеху

рибному цеху

холодному цеху

Запитання 5

Рибу варять у вигляді:

варіанти відповідей

чистого філе у цілому вигляді

порційними шматками

шматками кругляками

Запитання 6

При варінні рибу заливають:

варіанти відповідей

гарячою водою

холодною водою

теплою водою

Запитання 7

Рибу смажать у фритюрі при температурі 

варіанти відповідей

120 - 140оС

 180оС

220 - 240оС

Запитання 8

Рибу смажать основним способом при температурі жиру:

варіанти відповідей

140 - 160оС

180 - 200оС

220 - 240оС

Запитання 9

Рибу запікають при температурі:

варіанти відповідей

160 - 180оС

180 - 200оС

250 - 280оС

Запитання 10

До складу натуральної січеної рибної маси входять:

варіанти відповідей

чисті філе риби, сало-шпик, сіль, перець, часник

філе з шкірою, хліб, сало-шпик

філе риби, часник, сіль, перець

Запитання 11

Страва з натуральної січеної рибної маси, яка містить в середині вершкове масло:

варіанти відповідей

зрази «Хрещатик»

котлети «Бригантина» 

січеники рибні

Запитання 12

До складу котлетної маси входять:

варіанти відповідей

м’якоть риби, сало-шпик, цибуля, сіль

м’якоть риби, хліб, сіль, перець

м’якоть риби, сало-шпик, хліб, сіль

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест