Технологія приготування страв з яєць

Тест створено для закріплення знань учнів 6 класу Проект 8 "Страви із яєць" до підручнику «Технології» підручник для 6 класу закладів загальної середньої освіти (авт. Ходзицька І. Ю., Горобець О. В., Медвідь О. Ю., Пасічна Т. С., Приходько Ю. М.)


Додано: 29 квітня
Предмет: Технології, 6 клас
17 запитань
Запитання 1

За способом теплової обробки страви з яєць поділяють на :

варіанти відповідей

Варені, смажені та запечені

Запечені, в мішечок ,омлет

Варені,смажені, в смятку

Запитання 2

Щоб приготувати яйця (опущені у холодну воду), зварені в "мішечок", їх треба варити:

варіанти відповідей

2-3 хв. з моменту закипання

4-5 хв. з моменту закипання

8-10 хв. з моменту закипання

Запитання 3

Що таке яйце пашот?

варіанти відповідей

Кремоподібна яєчна страва

Приготована на коржику яєчня

Яйце, зварене без шкаралупи

Запитання 4

Якої температури мають бути яйця для приготування омлетів?

варіанти відповідей

Охолоджені

Кімнатної температури

Злегка підігріті

Запитання 5

При варінні у шкаралупі яйця найкраще опускатити...

варіанти відповідей

У холодну підсолену воду

У гарячу воду з содою

Без різниці

Запитання 6

Що належить до продуктів переробки яєць?

варіанти відповідей

Макуха

Меланж

Шрот

Яєчний порошок

Запитання 7

Яким може бути омлет за технологією приготування?

варіанти відповідей

Змішаний

Фарширований

Запечений

Натуральний

Запитання 8

Як називається солодкий омлет з родзинками?

варіанти відповідей

Ому-райсу

Кайзерівський

Тортилья

Пряженя

Запитання 9

Для чого зварені яйця швидко занурюють у холодну воду?

варіанти відповідей

Щоб змішалися жовток і білок

Щоб жовток не потемнів

Щоб легше було обчищати шкаралупу

Запитання 10

Що додають у воду для варіння яєць без шкаралупи?

варіанти відповідей

Оцет, соду

Сіль, оцет

Соду, сіль

Сіль, цукор

Запитання 11

Мішану яєчню також називають...

варіанти відповідей

Бовтанка

Фріттата

Ому-соба

Скрамбл

Запитання 12

Яка вимога під час роботи з гарячою рідиною та гарячим посудом помилкова?

варіанти відповідей

при закипанні рідини зменшити вогонь

гарячий посуд брати прихватками

рідину в каструлю доливати до самого верху

відкривати кришку з гарячою стравою, тримаючи від себе

Запитання 13

Скільки варити "Яйця рідкі"?

варіанти відповідей

8-10 хв.

4,5 - 5 хв.

2,5-3 хв.

Запитання 14

Варене яйце легко відрізнити від сирого: при прокручуванні варене яйце

варіанти відповідей

Обертається (крутиться)

Не обертається

Запитання 15

До смажених страв з яєць належать:

варіанти відповідей

Яєчня

Омлет

Яйця "у мішечок

Фаршировані

Запитання 16

Смажать яєчню та омлет на чавунній порційній сковороді або спеціальній сковороді із заглибленнями за температури

варіанти відповідей

160-1700

120-1400

140-1600

Запитання 17

Із запропонованих зображень оберіть зображення на якому показане свіже яйце

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест