Технологія приготування страв з яєць

Додано: 19 травня
Предмет: Технології, 6 клас
9 запитань
Запитання 1

За способом теплової обробки страви з яєць поділяють на :

варіанти відповідей

Варені

Запечені

Смажені

усі відповіді правильні

Запитання 2

Щоб приготувати яйця, зварені в "мішечок", їх треба варити:

варіанти відповідей

2-3 хв. з моменту закипання

 4-5 хв. з моменту закипання

 8-10 хв. з моменту закипання

Запитання 3

При варінні у шкаралупі яйця найкраще опускатити...

варіанти відповідей

У холодну підсолену воду

У гарячу підкислену воду

Без різниці 

Запитання 4

Яйця яких птахів, найчастіше використовують для приготування страв? 

варіанти відповідей

Кури, перепілки, страуси

Голуби, горобці, кури, качки 

Страуси, індикі, перепілки, гуси 

Голуби, страуси, качки, кури 

Запитання 5

Для чого зварені яйця швидко занурюють у холодну воду?

варіанти відповідей

 щоб змішалися жовток і білок

щоб легше було обчищати шкаралупу

щоб жовток не потемнів

Запитання 6

Що додають у воду для варіння яєць без шкаралупи? 

варіанти відповідей

 оцет, соду 

соду, сіль 

сіль, оцет

 сіль, цукор

Запитання 7

Щоб отримати яйця, зварені круто, потрібно їх варити...

варіанти відповідей

 2-3 хв. з моменту закипання

8-10 хв. з моменту закипання

4-5 хв. з моменту закипання

Запитання 8

Оберіть всі правильні твердження з техніки безпеки при приготуванні їжі.

варіанти відповідей

 Одягнути спецодяг, застебнути ґудзики, прибрати волосся.

Захаращувати проходи між столами

Передавати ніж один одному ручкою від себе

Відкривати кришку, піднімаючи її від себе

 Вмикати та вимикати електроприлади, тримаючись за шнур сухими руками.

Гарячий посуд брати прихватками. 

Запитання 9

До смажених яєчних страв відносять:

варіанти відповідей

яєчня

омлет

яйцо пашот

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест