Технологія приготування страви з яєць

Додано: 24 квітня
Предмет: Технології, 11 клас
24 запитання
Запитання 1

Назвіть яка частина яйця є найціннішою та поживнішою?

варіанти відповідей

жовток

білок

шкарлупа

варіант 1 та 3

Запитання 2

Вкажіть яка страва зображена на фото?

варіанти відповідей

"яйця Орсіні"

"яйця Бенедикт"

яйця запечені

"омлет Бавеузе"

Запитання 3

Чому яйця водоплавної птиці для приготування страв не використовують?

варіанти відповідей

оскільки вони можуть бути джерелом інфекційних захворювань.

оскільки вони не смачні

оскільки вони дуже жирні

оскільки водоплавну птицю не розводять в промислових масштабах

Запитання 4

Як називається процес зсідання білка коли при температурі 50-55°С з'являються перші ознаки помутніння?


варіанти відповідей

денатурація

пролансація

драглетизація

карамелізація

Запитання 5

Скільки хвилин варять яйця, "в мішечок"?

варіанти відповідей

1-2 хв

3-4 хв

4,5-5 хв

5,5-6 хв

Запитання 6

При якій температурі зберігають столові яйця?

варіанти відповідей

від 1 до 2 °С

від 2 до 3 °С

від 3 до 4 °С

від 4 до 6 °С

Запитання 7

Вкажіть яка страва з яєць зображена на фото?

варіанти відповідей

"яйця Бенедикт"

"яйця Орсіні"

"яйця пашот"

"яєчня класична"

Запитання 8

Як називається технічний дефект (повне змішування жовтка і білка)

варіанти відповідей

тумак

крупак

красюк

міражне

Запитання 9

Свіжість яєць перевіряють, просвічуючи їх на .....?

варіанти відповідей

протоскопі

овоскопі

куттері

мікроскопі

Запитання 10

Яйця курячі харчові, залежно від терміну зберігання, якості та маси, поділя-

ють на:

варіанти відповідей

столові

не столові

дієтичні

жирні

Запитання 11

Вкажіть яка процедура обробки яєць на харчоблоці?

варіанти відповідей

промивають під проточною водою

дезинфікуються хлором

дезинфікують 0,5% розчином хлорного вапна

нічого не проводять, так як вони приходять з підприємства чисті

Запитання 12

Назвіть гостру кишкову інфекцію, зараження людини найчастіше відбувається при вживанні яєць, які не пройшли достатньої термічної обробки, та не була проведена відповідна дезинфекція яєць 0,5% хлорного вапна, або інфекція потрапила до них через пошкодження цілісності шкарлупи , брудні рукикухонний інвентарпосуд тощо.

варіанти відповідей

бруцельоз

ботулізм

холера

сальмонельоз

Запитання 13

Маса яйця І категорії становить не менше:

варіанти відповідей

54 г.

70 г.

42 г.

38 г.

Запитання 14

Назвіть білкову речовину білка яйця, що має бактерицидні властивості?

варіанти відповідей

овоальбумін

овоглобулін

протеїн

лізоцим

Запитання 15

Які умови та термін зберігання меланжу?

варіанти відповідей

при температурі від -9 до -10 С і відносній вологості повітря 80 - 85 % до 8 місяців.

при температурі від 0 до -4 С і відносній вологості повітря 90 - 95 % до 10 місяців.

при температурі від -4 до -2 Сі відносній вологості повітря 90 - 95 % до 12 місяців

при температурі від 2 до -1 Сі відносній вологості повітря 80-85 % до 6 місяців.

Запитання 16

Як позначається яйце столове ІІ категорії?

варіанти відповідей

СО

С1

С2

ДО

Запитання 17

Чи є якась різниця за поживними якостями між коричневими яйцями та білими?

варіанти відповідей

так, коричневі яйця корисніша та поживніші

так, білі яйця мають більше повних речовин замість коричневих

ні, різниці немає

так, коричневі яйця зберігаються довше

Запитання 18

Як слід охолоджувати яйця після варіння, щоб легше їх було чистити?

варіанти відповідей

у теплій воді

на повітрі

в холодній воді

в солі

Запитання 19

Скільки варять яйця в круту?

варіанти відповідей

2-3 хв

4-5 хв

6-7 хв

більше 10 хв.

Запитання 20

При перевірці яєць на свіжість, якщо занурити яйце в ємкість з крижаною водою, то свіже яйце:

варіанти відповідей

зунириться на дно ємкості

залишиться на поверхні

зануриться на 1/2 глибину

гострим кінцем на поверхні

Запитання 21

Це національний різновид омлету в Італії. Омлет відрізняється від інших видів страв рясною начинкою, яка включає в себе безліч різних інгридієнтів, овочевих і м'ясних.

варіанти відповідей

Кордон-блю

Фрітата

Карбонара

Вітелло-тонато

Запитання 22

Страва "Яйця кокот" випікається при температурі 180°С. Скільки часу потрібно для випікання?

варіанти відповідей

5 хв.

15 хв.

30 хв.

1 год.

Запитання 23

Чому вживання яєць не рекомендується до вживання людям літнього віку?

варіанти відповідей

дорогий продукт для пенсіонерів

через білок який погано впливає на процес перетравлення їжі

тому що, холестерин що міститься в яйцях може прискорювати атеросклеротичні процеси

високий ризик інфекційних захворювань, викликані паличкою сальмонеллою

Запитання 24

Вкажіть назву яєць які зображено на фото?

варіанти відповідей

гусині яйця

перепелині яйця

курячі яйця

яйця цесарок

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест