Технологія приготування варених яєць

Додано: 9 травня
Предмет: Технології, 6 клас
12 запитань
Запитання 1

За консистенцією зварені яйця бувають (обери зайве)

варіанти відповідей

рідке

у "мішечок"

напівкруті

круті

Запитання 2

Час для варіння яйця рідкої консистенції

варіанти відповідей

3-4 хв

2,5-3 хв.

5-6 хв.

4-5 хв.

Запитання 3

Яйце у "мішечок" вариться

варіанти відповідей

4,5-5 хв

5-6 хв.

3,5-4 хв

1-2 хв.

Запитання 4

Круте яйце треба варити

варіанти відповідей

5-6 хв.

8-10 хв.

12-15 хв.

4-5 хв.

Запитання 5

Рідкі яйця та в "мішечок" подають до столу у шкарлупці

варіанти відповідей

холодними

теплими

гарячими

Запитання 6

Для запобігання витікання яйця при варінні додають до води

варіанти відповідей

олію

сіль

цукор

Запитання 7

Щоб круте яйце краще очищувалось від шкарлупи, його необхідно

варіанти відповідей

залишити у гарячій воді

швидко занурити у холодну воду

охолоджувати на повітрі

Запитання 8

Чи можна варити яйце без шкорлупи

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 9

Для варіння яйця без шкорлупи у воду додають

варіанти відповідей

оцет та сіль

сіль та цукор

оцет та цукор

сіль та олію

Запитання 10

Варене яйце легко відрізнити від сирого:

варіанти відповідей

при прокручуванні сире обертається, варене яйце— ні.

при прокручуванні варене яйце обертається, сире — ні.

Запитання 11

Спеціальна підставка для рідкого яйця називають

варіанти відповідей

яйцерізка

яйцеварка

пашотниця

кріманка

Запитання 12

Для варіння яєць використовують кухонний посуд

варіанти відповідей

казанок

кастрюлю

пательню

сковорідку

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест