Технологія приготування виробів з прісного тіста

Додано: 22 листопада 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 51 раз
11 запитань
Запитання 1

Вареники – це страва із:

варіанти відповідей


із прісного тіста

із листового тіста

із дріжджового тіста

із безопарного тіста

Запитання 2

Борошно просіюють для того, щоб:


варіанти відповідей

насититись киснем

розпушити

звільнитись від сторонніх домішок

прогріти

Запитання 3

Рідке тісто із половини норми борошна, рідини, дріжджів і невеликої кількості цукру називають:

варіанти відповідей

опарою

бісквітним

 пісочним

дріжджовим

Запитання 4

Вареники кладуть у:

варіанти відповідей

холодну воду

холодну підсолену воду

підсолену кип’ячу воду

 окріп

Запитання 5

Колір пшеничного борошна вищого сорту:

варіанти відповідей

білий або білий із жовтим відтінком

білий із жовтим або сірим відтінком з помітними частинками оболонок

білий із жовтим або сірим відтінком


білий або білий із сірим відтінком

Запитання 6

У тісто для локшини домашньої входить :

   

варіанти відповідей

борошно,яйця,вода,сіль

борошно,молоко,жовтки,цукор

борошно,дріжджі,яйця,вода,сіль

 борошно,сода,білки,молорко,сіль

Запитання 7

Яка теплова обробка чебуреків ? 

варіанти відповідей

Пасерування

Смаження

Припускання

Смаження у фритюрі

Запитання 8

Тісто для галушок нарізують :

варіанти відповідей

кругляками 2 см

квадратиками 3х3 см

ромбиками 1х1 см

довільною формою

Запитання 9

До якої товщини розкачують тісто для локшини домашньої ?

варіанти відповідей

до 5 мм

2,5-3 мм

2-2,5 мм

1-1,5 мм

Запитання 10

При якій температурі підсушують локшину домашню ?

варіанти відповідей

70-80 °C

110-120 °C

40-50 °C

200 °C

Запитання 11

Страви з борошна готують у:

варіанти відповідей

кондитерському цеху

гарячому цеху в соусному відділенні

 борошняному цеху


холодному цеху

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест