Технологія приготування їжі. Салати

Додано: 20 квітня 2021
Предмет: Трудове навчання, 7 клас
Тест виконано: 127 разів
11 запитань
Запитання 1

Як називається страва із дрібно покришених шматочків сирих чи варених овочів та інших продуктів (яєць, м'яса, риби) з додаванням різних заправок, прянощів?

варіанти відповідей

а) друга страва

б) холодна закуска

в) салат

Запитання 2

Продукти в салаті мають бути …

варіанти відповідей

а) теплими         

б) охолодженими

в) замороженими

Запитання 3

Поживні цінності салату залежать …

варіанти відповідей

а) від кількості інгредієнтів

б) від якості приготування 

в) від продуктів, які входять до його складу    

Запитання 4

Коли споживають салати?

варіанти відповідей

а) перед основними стравами

 б) після першої страви 

в) після другої страви

Запитання 5

В якому посуді не варто готувати салат ?

варіанти відповідей

а) дерев’яному 

б) алюмінієвому   

в) скляному 

Запитання 6

При якій температурі найкраще зберігати овочі?

варіанти відповідей

а) +7 - +12

б) +2 - +4  

в) +3 - +10

Запитання 7

Який спосіб подрібнення овочів для приготування салату є найпростішим?

варіанти відповідей

а) соломкою 

б) кубиками 

в) часточками

Запитання 8

До якого виду салату обов'язково входить буряк?

варіанти відповідей

а) олів’є  

 б) вінегрет  

 в) грецький

Запитання 9

Листя якої рослини в давнину найчастіше входило до складу салату?

варіанти відповідей

а) латук

 б) порей  

в) рукола

Запитання 10

У якому столітті почали готувати нові види салатів із варених та маринованих овочів?

варіанти відповідей

а) у XVII ст.        

б) у XVIIІ ст.             

 в) у XIХ ст.

Запитання 11

Як називається мистецтво сучасного нарізання овочів?

варіанти відповідей

а) карвінг 

б) квілінг  

 в) айріс 

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест