Тема 3 Перероблені овочі і плоди

Додано: 18 жовтня 2021
Предмет:
Тест виконано: 222 рази
25 запитань
Запитання 1

Який вид бродіння лежить в основі виготовлення мочених яблук?


варіанти відповідей

молочно-кисле бродіння

оцтово - кисле бродіння

масляно - кисле бродіння

Запитання 2

Який вид бродіння лежить в основі виготовлення солоних огірків і томатів?

варіанти відповідей

молочно - кисле бродіння

спиртове бродіння

оцтово - кисле бродіння

масляно - кисле бродіння

Запитання 3

Який вид бродіння лежить в основі виготовлення квашеної капусти?

варіанти відповідей

молочно - кисле бродіння

оцтово - кисле бродіння

масляно - кисле бродіння

спиртове бродіння

Запитання 4

Який вид консервування передбачає додавання оцтової кислоти?

варіанти відповідей

соління

квашення

мочення

маринування

Запитання 5

В яких продуктах нагромаджується спирт до 1,8%?

варіанти відповідей

солоних огірках

квашеній капусті

солоних томатах

мочених яблуках

Запитання 6

Сублімаційне сушіння - це

варіанти відповідей

сушіння за допомогою нагрітого повітря

сушіння за допомогою нагрітої поверхні

видалення вологи з заморожених продуктів в спеціальних вакуумних установках

Запитання 7

Цілі абрикоси висушені з кісточкою – це:

варіанти відповідей

урюк

курага

кайса

Запитання 8

Сушені абрикоси розрізані навпіл називаються:

варіанти відповідей

урюк

курага

кайса

Запитання 9

Кишмиш – це:

варіанти відповідей

цілі сушені абрикоси без кісточки

сушений виноград без кісточок

сушений виноград з кісточками

сливи сушені з кісточками

Запитання 10

Виноград сушений з насінням називається:

варіанти відповідей

кишмиш

ізюм або родзинки

Запитання 11

Заморожування плодів і овочів проходить при температурі:

варіанти відповідей

-2°С - (-10°С)

-10°С - (-20°С)

-25°С - (-50°С)

2°С - 10°С

Запитання 12

Заморожені продукти мають вищу якість при:

варіанти відповідей

швидкому заморожуванні коли утворюються дрібні кристали льоду

повільному заморожуванні, коли утворюються кристали великого розміру

Запитання 13

Теплова обробка продукції при температурі нижче 100°С називається:

варіанти відповідей

стерилізацією

пастеризацією

пастерилізацією

Запитання 14

Теплова обробка продуктів при температурі 110 - 120°С називається:

варіанти відповідей

стерилізацією

пастеризацією

маринуванням

Запитання 15

З цілих, нарізаних або протертих овочів, з додаванням заливки 2-3% розчину кухонної солі або без солі виготовляють консерви овочеві:

варіанти відповідей

натуральні

закусочні

маринади

соуси томатні

Запитання 16

Овочі заливають заливкою до складу якої входять: кухонна сіль, цукор, прянощі, оцтова кислота при виготовлені:

варіанти відповідей

натуральних овочевих консервів

закусочних овочевих консервів

маринадів

концентрованих томатних продуктів

Запитання 17

Баклажани фаршировані в томатному соусі відносять до:

варіанти відповідей

натуральних овочевих консервів

закусочних овочевих консервів

перших обідніх страв

маринадів

Запитання 18

Сливи в сливовому соці відносять до консервів плодово-ягідних:

варіанти відповідей

натуральних

компотів

соків

напоїв

Запитання 19

Ікра кабачкова відноситься до:

варіанти відповідей

натуральних овочевих консервів

закусочних овочевих консервів

перших обідніх страв

концентрованих томатних продуктів

Запитання 20

Напої відрізняються від соків:

варіанти відповідей

меншим вмістом сухих речовин

більшим вмістом сухих речовин

тепловою обробкою

Запитання 21

Хімічний бомбаж виникає в консервах в результаті:

варіанти відповідей

діяльності мікроорганізмів

взаємодії кислот продукту з металом банки

переповнення банок

Запитання 22

Для використання в громадському харчуванні допускаються консерви з:

варіанти відповідей

фізичним бомбажом

хімічним бомбажом

мікробіологічним бомбажом

Запитання 23

Зберігають плодо-овочеві баночні консерви при температурі:

варіанти відповідей

-5°С - (-2°С)

-2°С - 0°С

0°С - 20 °С

20°С - 25°С

Запитання 24

Переробка плодів і овочів дає змогу:

варіанти відповідей

запобігти псуванню плодів і овочів

одержати продукцію з новими харчовими і смаковими властивостями

всі відповіді вірні

Запитання 25

Бланшування плодів та овочів перед сушінням проводять:

варіанти відповідей

для уникнення потемніння продуктів

для надання продуктам темного кольору

для видалення з продуктів вологи

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест