Тема: Тканини м’яса

Додано: 18 жовтня 2021
Предмет:
Тест виконано: 181 раз
10 запитань
Запитання 1

До складу м’язової тканини м’яса входить:

варіанти відповідей

повноцінні білки     

 неповноцінні білки      

екстрактивні речовини

Запитання 2

Хімічний склад м’яса залежить від:

варіанти відповідей

від виду тварин, породи, віку, вгодованості, статті  

від співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мін. речовин 

від виду, вгодованості та віку тварин 

Запитання 3

Який відсоток білків є у м’ясі? 

варіанти відповідей

16-21 %         

20-30 %       

40-60%

Запитання 4

Який відсоток м’язової тканини є у м’ясі?

варіанти відповідей

 16-21 %             

50-60%       

60-80%

Запитання 5

Який відсоток жирової  тканини є у м’ясі?

варіанти відповідей

40-60%      

5 – 30 %   

10-16 %

Запитання 6

Який відсоток кісткової  тканини є у м’ясі?

варіанти відповідей

9-32%      

12-30%  

35-42%

Запитання 7

Який відсоток сполучної тканини є у м’ясі?

варіанти відповідей

12 – 40 %       

 60-75      

10 – 16 %

Запитання 8

Кількість води в м’ясі залежить від:

варіанти відповідей

від хімічного складу       

від вгодованості та статті тварини

від вгодованості та віку тварини

Запитання 9

Мармурове м'ясо – це:

варіанти відповідей

м'ясо у якому жир відкладається у м’язах у вигляді тонких прошарків      

м'ясо у якому жир відкладається під шкірою

м'ясо у якому жир відкладається біля внутрішніх органів

Запитання 10

Внутрішній жир – це:

варіанти відповідей

жир, який відкладається під шкірою   

жир, який відкладається біля внутрішніх органів

жир відкладається між м’язами

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест