тематична 1 бармен

Додано: 12 грудня 2023
Предмет: Технології, 11 клас
28 запитань
Запитання 1

Наякі класи поділяють бари за обсягом наданих послуг та рівнем культури обслуговування? .

варіанти відповідей

1. Вищий, перший.

2. Люкс, вищий, перший.

3. Люкс, вищий, перший, другий

4. Вищий, перший, другий. 

Запитання 2

Дайте визначення поняття "бар".

варіанти відповідей

1. Заклад ресторанного господарства з барною стійкою, що реалізує змішані, міцні алкогольні, слабоалкогольні та безалкогольні напої, закуски, десерти, борошняні кондитерські та булочні вироби, покупні товари

2. Заклад ресторанного господарства для обслуговування певного контингенту споживачів із різноманітним асортиментом продукції власного виробництва і закупних товарів, у якому страви можуть подавати у вигляді скомплектованих раціонів харчування.

3. Заклад ресторанного господарства, де реалізують великий асортимент кави

4. Заклад ресторанного господарства самообслуговування, де переважає асортимент холодних і гарячих закусок, страв нескладного приготування, призначений для швидкого обслуговування споживачів. .

Запитання 3

У якому барі не продають алкогольних напоїв?

варіанти відповідей

1. У танцювальному.

2. У вітамінному.

3. У десертному.

4. У гриль-барі.

Запитання 4

Яке призначення льодогенератора?

варіанти відповідей

1. Для зберігання пива в пляшках та соків у пакетах.

2. Для виготовлення льоду 

3. Для охолодження фруктів, ягід.

4.Для приготування газованої води.

Запитання 5

Який шейкер складається з двох частин: скляного та металевого стаканів? 1.

варіанти відповідей

1. Американський.

2.Стандартний Бостонський.

3.Європейський

4.Французький.

Запитання 6

У чарках якого об’єму подають горілку? 


                

             

 

варіанти відповідей

  200 мл.

 50 мл.

120 мл.

150 мл.   

Запитання 7

 Яке призначення гейзера (спеціальної насадки на пляшку)?

варіанти відповідей

1. Для відділення напоїв від льоду.

2. Для приготування спіралі з цедри фруктів

3.Для безперервного наливання напоїв тонким струменем. .

4. Для створення окантовки на келиху. 

Запитання 8

Яке обладнання встановлюють у торговельній залі бару для збереження відповідної температури подавання напоїв?



 

варіанти відповідей

 Підсобні столи. 

  Серванти.

Серванти-холодильники.

Стелажі.

Запитання 9

Бар – заклад ресторанного господарства

варіанти відповідей

1) в якому реалізується широкий асортимент напоїв, та використовують обслуговування офіціантами

2) із широким асортиментом закусок нескладного готування та напоїв алкогольних, безалкогольних, змішаних;

3) в якому алкогольні, безалкогольні, змішані напої та страви до них і закупні товари продають через барну стійку;

 

Запитання 10

Укажіть тип бару, в якому велика роль відводиться метрдотелю-сомельє. .



варіанти відповідей

Фітобар

  Гриль-бар

  Снек-бар

  Винний бар

Запитання 11

Вид обслуговування в барах класу Люкс



варіанти відповідей

Самообслуговування

Обслуговування барменом та офіціантом

 Часткове обслуговування

  Всі відповіді правильні

Запитання 12

Де з'явилися перші бари?

варіанти відповідей

 Америці.

Франції

Англії

Україні

Запитання 13

Яке призначення нижньої барної стійки?



варіанти відповідей

 Прилавок на який подаються готові напої.

  Місце розташування білдінг-лотка

 Безпосереднє робоче місце бармена, де він знаходиться значний час, готуючи напої та обслуговуючи відвідувачів.

 Прилавок на який подаються готові закуски та страви

Запитання 14

Яке призначення блендера?



варіанти відповідей

Для збивання напоїв, мусів тощо, а також розколювання льоду.

 Для приготування фліпів

 Для подрібнення прянощів.

Для змішування фруктів та льоду з іншими складовими

Запитання 15

За асортиментом продукції, що випускається, підприємства ресторанного господарства поділяються на: 


варіанти відповідей

 заготівельні, доготівельні

з повним виробничим циклом, роздавальні

  загальнодоступні

 універсальні і спеціалізовані

Запитання 16

До барного інструменту відносяться:

варіанти відповідей

щипці для льоду,штопор,совок для льоду, барний ніж.ніж для зняття цедри

щипці для льоду,штопор,совок для льоду,хайбол ,блендер

тумблер,мірний посуд ,шейкер ,барна ложка,колінз 

совок для льоду, барний ніж.ніж для зняття цедри,закусочні тарілки.

Запитання 17

Які бари спеціалізуються на приготуванні й реалізації змішаних напоїв?


варіанти відповідей

салат-бари;

гриль-бари;

коктейль-бари.

всі відповіді вірні

Запитання 18

Яке підприємство ресторанного господарства призначене для реалізації вино-горілчаних напоїв, змішаних напоїв, страв і закусок за барною стійкою?

варіанти відповідей

ресторан;

їдальня;

бар;

кафе. 

Запитання 19

Основні типи підприємств ресторанного господарства, це:

варіанти відповідей

універсальні, вузькоспеціалізовані;

заготівельні, доготівельні;

ресторани, бари, їдальні, кафе, закусочні.

доготівельні,спецілізовані

Запитання 20

Укажіть тип закладу ресторанного господарства, у якому можна споживати їжу та напої з організацією дозвілля:

варіанти відповідей

ресторан;

кафетерій

їдальня

закусочні

Запитання 21

Бар це:

варіанти відповідей

Заклад РГ, у якому продаж алкогольних, безалкогольних, змішаних напоїв і страв до них, а також закупних товарів здійснюється через барну стійку

Заклад РГ із різноманітним асортиментом страв нескладного приготування, кондитерських виробів і напоїв, у якому застосовується самообслуговування або обслуговування офіціантами

Заклад РГ із різноманітним асортиментом продукції власного виробництва та закупних товарів, високим рівнем обслуговування й комфорту в поєднанні з організацією відпочинку та дозвілля споживачів

Заклад РГ самообслуговування з переважним асортиментом гарячих і холодних закусок, страв нескладного приготування, призначений для швидкого обслуговування споживачів

Запитання 22

Укажіть кваліфікаційні вимоги до бармена.


варіанти відповідей

Бармен повинен бути завжди чисто і бездоганно вдягненим, у начищеному взутті.

  Знати техніку обслуговування споживачів за стійкою та у залі, іноземну мову міжнародного спілкування в межах міжнародного мінімуму, правила експлуатації реєстраторів розрахункових операцій.

  Бармен повинен мати здатність до швидкого перемикання уваги

Бармен повинен бути серйозним, високим, дотепним, із почуттям гумору

Запитання 23

За якими критеріями здійснюється класифікація барів?



 


варіанти відповідей

 За асортиментом напоїв; призначенням; рівнем обслуговування і технічним оснащенням.

 За асортиментом напоїв і виробів; призначенням; рівнем обслуговування і номенклатурою послуг,потужністю,обладнанням.

  За вишуканістю; асортиментом напоїв і виробів; технічним оснащенням. 

 За рівнем обслуговування та номенклатурою наданих послуг; призначенням; асортиментом напоїв та виробів.

Запитання 24

Вкажіть відповіднвсть назви інвентарю за призначенням:

1 Ніж-пилка 2.Шейкер 3. Мензурки різного об'єму4.Соковижималка 5.Дошка для розділення. 6.Ситечка.

а)Для нарізання фруктів та овочів. б)Для нарізання цитрусових в)Для змішування напоїв. г).Для вижимання соку.д).Для проціджування ж)Для відмірювання рідких напоїв.

варіанти відповідей

б в ж г а д

г а д б в ж

б в ж г д а

д в ж г а б

Запитання 25

Робоче місце бармена:

варіанти відповідей

виробничий стіл.

буфетний прилавок;

барна стійка;

підсобний столик.

Запитання 26

Які бари для швидкого обслуговування розмішують у торговельних центрах, готелях, при вокзалах?

варіанти відповідей

Гриль-бари

Танцювальні бари

Десертні бари

Експрес-бари. 

Запитання 27

.Вкажіть типи закладів ресторанного господарства, які можуть бути віднесеними до першого класу


варіанти відповідей

Ресторани ,кафе

Їдальні ,Закусочні;

Ресторани,бари

Кафе ,буфети.

Запитання 28

До якої групи працівників закладу (підприємства) ресторанного господарства слід зарахувати швейцар, офіціант, бармен?

   

варіанти відповідей

До адміністративно-обслуговуючого персоналу

До працівників залу

До працівників виробництва

До працівників складу

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест