Тематичне оцінювання

Додано: 16 березня 2020
Предмет:
Тест виконано: 86 разів
30 запитань
Запитання 1

Якою скатертиною накривають стіл до обіда?

варіанти відповідей

Кольоровою

Клейонкою

Не накривається

Запитання 2

Як складають серветки до обіду?

варіанти відповідей

Складною формою

Простою формою

Запитання 3

Ножі кладуть?

варіанти відповідей

Лезом до тарілки

Лезом від тарілки

Зверху

Запитання 4

Ложку кладуть?

варіанти відповідей

Зліва

Справа

Зверху

Запитання 5

Прибори кладуть від відстані один від одного:

варіанти відповідей

5мм

10мм

1мм

Запитання 6

Фужер ставлять:

варіанти відповідей

На рівні ножа

Біля виделки

Збоку біля ножа

Запитання 7

Попереднє сервірування здійснюють за:

варіанти відповідей

2-3 год

1-2 год

за 3-4 год

Запитання 8

Скільки існує варіантів прибирання тарілок зі залишками їжі?

варіанти відповідей

Чотири

Три

Два

Запитання 9

Для подавання перших страв як підставну використовують тарілку:

варіанти відповідей

пиріжкову

столову мілку

закусочна

Запитання 10

Для подавання міцних і десертних вин використовують:     

варіанти відповідей

чарки лафітні

чарки мадерні

чарки рейнвейні

Запитання 11

Каву по – східному варять і подають:

варіанти відповідей

у кавнику

у чайнику

у турці

Запитання 12

Столові серветки для складання вишуканими формами мають розмір:

варіанти відповідей

35х35см

50х50см

35х60см

Запитання 13

Перед сервіруванням столу столове приладдя:

варіанти відповідей

полірують рушником

загортають у паперові серветки

протирають вологою серветкою

Запитання 14

Якість полірованих келихів перевіряємо:

варіанти відповідей

на світло

на чистоту звуку

на огляд ззовні

Запитання 15

Сервірування столу може бути:

варіанти відповідей

бездоганним

достатнім

 попереднім

Запитання 16

При сервіруванні столу до вечері мілкими столовими та закусочними тарілками, закусочну тарілку ставимо:

варіанти відповідей

справа від мілкої столової

поверх мілкої столової

зліва від мілкої столової

Запитання 17

При розкладанні ножів на столі під час сервірування рухаємося:

варіанти відповідей

зліва на право і розкладаємо ножі лівою рукою зліва від тарілки

з ліва на право і розкладаємо ножі правою рукою зліва від тарілки

справа на ліво і розкладаємо правою рукою справа від тарілки

Запитання 18

В торговому залі ресторану гостей зустрічає:

варіанти відповідей

директор ресторану

метрдотель ресторану

шеф – кухар ресторану

Запитання 19

При груповому обслуговуванні хліб подаємо:

варіанти відповідей

хлібниці на полотняній серветці і ставимо на середину столу

у хлібниці на полотняній серветці і ставимо її біля особи,яка робила замовлення

у пиріжковій тарілці і ставимо на середину столу

Запитання 20

Рибні гарячі закуски зазвичай готують і подають

варіанти відповідей

у керамічних горщиках

у порційних сковорідках

у кокільницях

Запитання 21

При подаванні чорної кави у кавовій чашці кавову ложку:

варіанти відповідей

подаємо окремо

кладемо у чашку з кавою

кладемо на блюдце ручкою вправо

Запитання 22

Вид торгового приміщення:

варіанти відповідей

гарячий цех – кухня

центральний зал торгового закладу

сервізна

Запитання 23

Вид виробничого приміщення:

варіанти відповідей

аванзал

літня тераса

цех холодних закусок

Запитання 24

Яке приладдя використовують при перекладанні  страв подаючи їх способом «в обнос»:

варіанти відповідей

рибне приладдя

столові ложка та виделка

будь-якими приборами

Запитання 25

Для подавання міцних і десертних вин використовують:

варіанти відповідей

чарки лафітні

чарки рейнвейні

чарки мадерні

Запитання 26

Зволожена бавовняна серветка(25х25) призначена:

варіанти відповідей

для витирання рук після вживання жирної їжі

для сервірування обідніх столів

при обслуговуванні «Шведського столу»;

Запитання 27

Для перекладання других страв із загальної тарілки в тарілку гостя офіціант може користуватися такою парою приладдя:

варіанти відповідей

двома столовими ложками

столовими виделкою та ложкою

лопаткою та столовим ножем

Запитання 28

Ніж – виделка серповидної форми і зубцями на кінці призначений для нарізання і розкладання:

варіанти відповідей

 кальмарів

сиру

лимонів

Запитання 29

Розмір стандартного столового ножа:

варіанти відповідей

18см

 20см

24см

Запитання 30

Соус на стіл подають:

варіанти відповідей

в соуснику на пиріжковій тарілці з ложкою

в креманці на підставній тарілці з ложкою

в соуснику на підставній тарілці з серветкою і ложечкою

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест