Тематичні тести 6 клас. Харчування. Особиста гігієна

Додано: 24 травня
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
14 запитань
Запитання 1

1. Продукти харчування містять необхідні для життя і розвитку поживні речовини: білки, жири, вуглеводи, вітаміни і мінеральні речовини. Про які поживні речовини йдеться: забезпечують організм будівельним матеріалом для клітин?

варіанти відповідей

білки

вітаміни

вуглеводи

мінеральні речовини

жири

Запитання 2

Якщо в організмі є нестача йоду,до свого раціону слід включати:

варіанти відповідей

білокачанну капусту

водорість ламінарію (морську капусту)

цвітну капусту

капусту кольрабі

Запитання 3

Принципи раціонального харчування – це

варіанти відповідей

помірність

збалансованість

раціональність

помірність, різноманітність, збалансованість

Запитання 4

За умов вживання яких продуктів може виникнути харчове отруєння?

варіанти відповідей

термін реалізації яких минув

які неправильно зберігали чи обробляли

куплені на стихійних ринках

з пошкодженою упаковкою

отруйні гриби та ягоди

консерви зі вздутими кришками

всі перераховані відповіді правильні

Запитання 5

Виберіть засоби особистої гігієни

варіанти відповідей

шампунь, мило, зубна паста, гель для душу

мочалка, ножиці, вилка, тарілка, щітка для волосся

зубна щітка, рушник, помада, шампунь, зубна паста

крем для ніг, ватні диски

Запитання 6

Оберіть перші ознаки харчового отруєння

варіанти відповідей

слабкість

біль у горлі

біль у животі

нудота

Запитання 7

Неправильне харчування може призвести до:

варіанти відповідей

  Цукрового діабету

Всі відповіді правилні

ожиріння

харчового отруєння

Запитання 8

Перші ознаки харчового отруєння — слабкість, біль у животі, пронос, нудота, блювання, підвищення температури. Вони з’являються через 2–4 години після вживання зіпсованого продукту. Як діяти за таких ознак? Дайте найбільш точну відповідь.

варіанти відповідей

При перших симптомах отруєння — викликати "швидку допомогу" 

Виконати всі перелічені пункти

До приїзду лікаря дати хворому випити 5–6 склянок підсоленої кип’яченої води.

Запитання 9

10. Купуючи продукти харчування, слід звернути увагу на

варіанти відповідей

упаковку та етикетку

дати виробництва

термін придатності

всі відповіді правильні

Запитання 10

Яка кількість прийомів їжі є оптимальною у підлітковому віці?

варіанти відповідей

1

2-3

2

3-4

Запитання 11

Найбільше йоду міститься у

варіанти відповідей

яблуках, грушах, сливах

молоко, кефір, ряжанка

рибі та морепродуктах

 капуста, горох, смородина

Запитання 12

Вкажіть правила зберігання і обробки харчових продуктів

варіанти відповідей

мити, розділяти, охолоджувати, нагрівати

мити, розділяти, переробляти

мити, варити, а не смажити

Запитання 13

Щоб отримати макисмальну кількість від йодованої солі її потрібно

варіанти відповідей

додавати у страву перед початком її приготування

додавати у вже готову страву

зберігати у відкритій ємності

зберігати у закритій ємності

Запитання 14

Як часто слід змінювати зубну щітку

варіанти відповідей

щомісяця

1 раз на 3 місяці

1 раз на рік

1 раз на 6 місяців

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест