Який позитивний вплив теплової обробки продуктів на якість кулінарної продукції?
Які основні способи теплової обробки продуктів?
Які є комбіновані способи теплової кулінарної обробки продуктів?
Короткочасне обсмажування продукту із жиром або без нього за температури не вищій за 120 °С без утворення рум’яної кірочки називається ... .
Що таке термостатування?
Спосіб теплового обробляння продукту шляхом нагрівання до температури 100 °С у рідкому середовищі або в атмосфері насиченої водяної пари називається ... .
Прийом теплової обробки, під час якої продукти занурюють у рідину на третину її об’єму або готують у власному соку в посуді під закритою кришкою, називається ... .
Жир для смаження основним способом розігрівають до температури ... .
Жир для смаження у великій його кількості (фритюр) розігрівають до температури ... .
Комбінований спосіб теплового кулінарного обробляння продуктів – тушкування – означає ... .
Комбінований спосіб теплового обробляння – запікання – означає ...
Чому овочі розм’якшуються під час теплового обробляння?
Для визначення готовності відвареного м’яса кухар проколов його кухарською голкою. Витікає рожевий сік. Про що це свідчить?
Спосіб теплового обробляння, коли продукт нагрівають із жиром без додавання води, називають ... .
Яка температура буває у найтовстішій частині продукту до моменту готовності під час теплової обробки?
Які продукти можна пасерувати?
За рахунок чого крупи під час варіння збільшуються?
За якої теплової обробки краще зберігаються вітаміни А, Д?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома