Який позитивний вплив теплової обробки продуктів на якість кулінарної продукції?
Які основні способи теплової обробки продуктів?
Які є комбіновані способи теплової кулінарної обробки продуктів?
Короткочасне обсмажування продукту із жиром або без нього за температури не вищій за 120 °С без утворення рум’яної кірочки називається ... .
Що таке термостатування?
Спосіб теплового обробляння продукту шляхом нагрівання до температури 100 °С у рідкому середовищі або в атмосфері насиченої водяної пари називається ... .
Прийом теплової обробки, під час якої продукти занурюють у рідину на третину її об’єму або готують у власному соку в посуді під закритою кришкою, називається ... .
Жир для смаження основним способом розігрівають до температури ... .
Жир для смаження у великій його кількості (фритюр) розігрівають до температури ... .
Комбінований спосіб теплового кулінарного обробляння продуктів – тушкування – означає ... .
Спосіб теплової обробки брезирування означає ... .
Комбінований спосіб теплового обробляння – запікання – означає ...
Чому овочі розм’якшуються під час теплового обробляння?
У разі бурхливого кипіння м’ясний бульйон стає каламутним, тому що … .
Деглясування – це … .
Папільйот – це спосіб теплової обробки … .
Для визначення готовності відвареного м’яса кухар проколов його кухарською голкою. Витікає рожевий сік. Про що це свідчить?
Визначити співвідношення жиру і продукту під час смаження у фритюрі.
Спосіб теплового обробляння, коли продукт нагрівають із жиром без додавання води, називають ... .
Який жир краще використовувати для смаження напівфабрикатів із овочів?
Яка температура буває у найтовстішій частині продукту до моменту готовності під час теплової обробки?
Яка температура варіння в автоклаві
Які продукти можна пасерувати?
За рахунок чого крупи під час варіння збільшуються?
До бланшування вдаються, позаяк воно ... .
Яка температура початкової стадії зсідання білків?
Під час теплової обробки м’ясо змінює забарвлення, позаяк ... .
За якої теплової обробки краще зберігаються вітаміни А, Д?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома