Тест з теми: Оволодіння основами гігієни та санітарних вимог виробництва

Додано: 23 вересня
Предмет: Основи здоров’я, 11 клас
12 запитань
Запитання 1

Що таке виробнича гігієна?

варіанти відповідей

Комплекс заходів щодо забезпечення безпеки працівників на виробництві

Система санітарних правил для зберігання продуктів

Дотримання особистої гігієни працівниками

Збереження інвентарю та обладнання на кухні

Запитання 2

Який основний фактор запобігає перехресному зараженню продуктів?

варіанти відповідей

Використання однієї дощечки для різних продуктів

Роздільне зберігання сирих і готових продуктів

Зберігання продуктів на відкритому повітрі

Приготування продуктів при низькій температурі

Запитання 3

Як часто необхідно проводити дезінфекцію обладнання на підприємствах харчування?

варіанти відповідей

Після кожного використання

Один раз на місяць

Щодня вранці

Щотижня

Запитання 4

Які матеріали повинні використовуватися для пакування харчових продуктів?

варіанти відповідей

Тканини

Папір

Безпечні для контакту з продуктами матеріали

Металеві упаковки

Запитання 5

Чому важливо правильно дотримуватися температурного режиму при зберіганні продуктів?

варіанти відповідей

Щоб уникнути їх висихання

Для забезпечення швидкого охолодження

Для запобігання розмноженню мікроорганізмів

Щоб уникнути псування упаковки

Запитання 6

Що таке особиста гігієна працівників на виробництві?

варіанти відповідей

Використання спеціальних мийних засобів

Обробка продуктів при високій температурі

Дотримання правил чистоти та догляду за власним тілом під час роботи

Використання одноразового посуду

Запитання 7

Що є головною вимогою до інвентарю на виробництві?

варіанти відповідей

Він повинен бути зручним

Він повинен бути чистим і дезінфікованим після кожного використання

Він повинен зберігатися на підлозі

Його потрібно оновлювати кожен рік

Запитання 8

Який із зазначених процесів відноситься до санітарних вимог кулінарної обробки продуктів?

варіанти відповідей

Використання мікрохвильової печі

Обробка сирих продуктів разом із готовими

Контроль за температурою приготування продуктів

Приготування страв на відкритому вогні

Запитання 9

Як слід зберігати чистий посуд на підприємстві?

варіанти відповідей

На відкритих полицях без накриття

На робочих поверхнях

У спеціальних шафах або закритих ящиках

На столі поруч з інвентарем

Запитання 10

Що може призвести до харчових отруєнь на виробництві?


варіанти відповідей

Недостатнє миття рук персоналу

Всі перераховані фактори

Зберігання продуктів при високих температурах

Недотримання термічної обробки продуктів

Запитання 11

Яка основна мета санітарних вимог у харчовій промисловості?

варіанти відповідей

Підвищення якості обслуговування

Підвищення кількості продукції

Розширення асортименту продукції

Запобігання розвитку та розповсюдженню патогенних мікроорганізмів

Запитання 12

Як повинні зберігатися сирі та готові продукти?

a)

b)

c)

d) На одній полиці, але в різних контейнерах

варіанти відповідей

На одній полиці, але в різних контейнерах

Відкритими на столі

Окремо, у відповідних умовах

Разом у холодильнику

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест