Правила подачі страв та напоїв

Додано: 1 травня 2020
Предмет:
Тест виконано: 265 разів
24 запитання
Запитання 1

ПЕРЕД ПОДАЧЕЮ ДЕСЕРТУ ЗІ СТОЛУ ПРИБИРАЮТЬ

                            

варіанти відповідей

використаний посуд

використаний посуд, прибори, скло

використаний посуд, прибори, хліб, спеції

Запитання 2

ГАРЯЧІ ЗАКУСКИ ПОДАЮТЬ

                           

варіанти відповідей

на пиріжковій тарілці

на закусочній тарілці

в тому посуді, в котрому вони готувались

в столовій мілкій тарілці

Запитання 3

ОСОБЛИВОСТІ ПОДАЧІ ГАРЯЧИХ ЗАКУСОК У КОКОТНИЦЯХ

                      

варіанти відповідей

вони повинні бути зачинені кришкою

на ручці повинна бути попільотка

подають на овальному блюді

Запитання 4

САЛАТ – КОКТЕЙЛЬ ПОДАЄТЬСЯ В

                          .

варіанти відповідей

тарілки закусочні

скляні креманки, низькі бокали на підставній тарілці з паперовою серветкою

кокотниці

порцелянове овальне блюдо

Запитання 5

ТЕМПЕРАТУРА ПОДАЧІ КОНЬЯКУ (в градусах за Цельсієм)

варіанти відповідей

4 - 6

6 - 8

10 - 14

16 - 18

Запитання 6

ВСТАНОВОТИ ЧЕРГОВІСТЬ ПОДАЧІ (правильний варіант відповіді)

                            1. желе з яблук

                            2. ікра зерниста

                            3. котлета по-київські

                            4. оселедець рубаний

                            5. борщ український

                            6. салат м’ясний

                            7. чай з лимоном

варіанти відповідей

2 4 6 5 3 1 7

6 4 2 5 3 7 1

5 3 2 6 4 7 1

4 2 5 6 3 7 1

Запитання 7

ПОСЛІДОВНІСТЬ ПОДАЧІ СТРАВ ВІДПОВІДАЄ

                          

варіанти відповідей

часу приготування

послідовності запису у замовленні

послідовності запису в меню

Запитання 8

ВСТАНОВИТИ ЧЕРГОВІСТЬ ПОДАЧІ СТРАВ

                            1. кава „Глясе”

                            2. бульйон прозорий з грінками

                            3. осетрина смажена з картоплею фри

                            4. салат м’ясний

                            5. жюльєн з птахів

                            6. мус лимонний

                            7. млинці

варіанти відповідей

4 5 7 2 3 6 1

2 3 7 1 4 6 5

4 3 2 7 5 1 6

7 2 3 5 4 1 7

Запитання 9

ДО М`ЯСНИХ ГАРЯЧИХ СТРАВ РЕКОМЕНДУЮТЬ

                           

варіанти відповідей

біле сухе вино

червоне сухе вино

горілку

десертні вина

Запитання 10

ТЕМПЕРАТУРА ПОДАЧІ ГОРІЛКИ (в градусах за Цельсієм)

варіанти відповідей

4 - 6

6 - 8

10 - 12

16 - 18

Запитання 11

ТЕМПЕРАТУРА ПОДАЧІ ЧЕРВОНИХ СУХИХ ВИН (в градусах за Цельсієм)

варіанти відповідей

16 - 18

6 - 8

10 - 12

4 - 6

Запитання 12

ПОСУД ДЛЯ ПОДАВАННЯ ШАШЛИКУ

варіанти відповідей

круглий баранчик на підставній тарілці, для гарніру - порційна сковорідка

порцелянове овальне або кругле блюдо. Металевий соусник на підставній тарілці, на яку кладуть чайну ложку

порційна сковорідка на підставній тарілці

глибока столова тарілка

Запитання 13

ПОСУД ДЛЯ ПОДАВАННЯ ШАШЛИКУ

варіанти відповідей

круглий баранчик на підставній тарілці, для гарніру - порційна сковорідка

порцелянове овальне або кругле блюдо. Металевий соусник на підставній тарілці, на яку кладуть чайну ложку

порційна сковорідка на підставній тарілці

глибока столова тарілка

Запитання 14

ДО ХОЛОДНИХ СТРАВ З ПТАХІВ І ДИЧИНИ РЕКОМЕНДУЮТЬ

                           

варіанти відповідей

горілку

червоне сухе вино

коньяк

сухе і напівсухе шампанське

Запитання 15

Заправні супи подають:


варіанти відповідей

в бульйонних чашках

в глибоких десертних тарілках

в глибоких столових тарілках

в баранчиках

Запитання 16

Жюльєн з птиці подають:


варіанти відповідей

в кокотницях

в кокільницях

в салатниках

в баранчиках

Запитання 17

ТЕМПЕРАТУРА ПОДАЧІ ШАМПАНСЬКОГО (в градусах за Цельсієм)

варіанти відповідей

6 - 8

4 - 6

10 - 12

16 - 18

Запитання 18

У разі індивідуального обслуговування у ресторані, зернисту ікру осетрових риб ставлять:


варіанти відповідей

з правого боку від гостя

з лівого боку від гостя

в центрі столу

Запитання 19

Гарячі закуски подають у послідовності:

варіанти відповідей

рибні, м’ясні, з птиці, з овочів, яєчні, борошняні

з овочів, рибні, м’ясні, з птиці, яєчні, борошняні

м’ясні, з птиці, рибні, з овочів, яєчні, борошняні

Запитання 20

При подачі других страв англійським способом офіціант повинен:


варіанти відповідей

показати страву відвідувачу, поставити її на підсобний стіл, перекласти

на підігріті дрібні столові тарілки і подати гостю

перекласти страву гостю з багато порційного посуду

подати страву разом з наборами для розкладання відразу на стіл у тому

ж посуді, в якому й одержує

Запитання 21

ВСТАНОВИТИ ЧЕРГОВІСТЬ ПОДАЧІ (правильний варіант відповіді)

                            1. оселедець з гарніром

                            2. овочевий суп

                            3. кокіль з судака

                            4. антрекот з яйцем

                            5. морозиво

                            6. огірки свіжі

                            7. чай з медом

варіанти відповідей

1 6 3 2 4 5 7

6 3 1 2 4 7 5

2 6 4 1 3 6 7

3 2 4 1 6 5 7

Запитання 22

Солодкі супи подають:

варіанти відповідей

в глибоких столових тарілках

в глибоких десертних тарілках

в креманках

в бульйонній чашці

Запитання 23

ТЕМПЕРАТУРА ПОДАЧІ ХОЛОДНИХ ЗАКУСОК (в градусах за Цельсієм)

варіанти відповідей

10 - 12

4 - 6

12 - 14

2 - 4

Запитання 24

КРАЩЕ РЕКОМЕНДУВАТИ ПИВО ДО СТРАВ:

варіанти відповідей

до страв із креветок і копченої риби

до м'ясних страв та копчених ковбас

до солодких страв

до страв із варених і припущених овочів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест