Тестова контрольна робота №1 з теми "Технологія приготування тіста та виробів з нього"

Тест виконано: 6 разів
12 запитань
Запитання 1

Вкажіть технологічні властивості борошна.

варіанти відповідей

кислотність, солодкість, ароматність і гіркість;

газоутворювальна, газоутримувальна, водопоглинальна здатність і "сила" борошна;

твердість, теплоємність,водопоглинальна здатність і "сила" борошна;

пластичність, еластичність, пружність.

Запитання 2

За хлібопекарськими властивостями пшеничне борошно поділяють ...

варіанти відповідей

на крупчатку, вищий, 1-й, 2-й сорти та оббивне ;

крупного і тонкого помелу;

на сильне, середнє, слабке;

на сіяне, обдирне та оббивне.

Запитання 3

Біологічні розпушувачі – це:

варіанти відповідей

дріжджі;

вуглекислий амоній;

збивання продукту;

сода.

Запитання 4

Розпушувачі застосовують для того щоб...

варіанти відповідей

поліпшити смакові властивості;

збільшити вихід на порцію;

поліпшити зовнішній вигляд виробу;

вироби булипористими і пухкими.

Запитання 5

Основною сировиною для приготування рідкого прісного тіста є:

варіанти відповідей

розпушувачі тіста, борошно, вода, цукор, маргарин;

борошно, сіль, цукор, рідина, яйця, меланж;

борошно, вода, сіль, дріжджі, цукор;

борошно, цукор, молоко, сіль, цукор.

Запитання 6

 Вкажіть, яку сировину просіюють перед використанням?

варіанти відповідей

молоко, сиропи, дріжджі;

меланж, білки, жовтки;

борошно, крохмаль, дріжджі.

борошно, цукор, цукрову пудру, сіль.

Запитання 7

Скількома способами готують начинку з яблук?

варіанти відповідей

трьома;

одним;

двома;

чотирма.

Запитання 8

Вкажіть набір придуктів для приготування налисників.

варіанти відповідей

молоко або кефір, яйця, розчин солі, борошно

яйця, сіль, цукор, молоко або вода, борошно;

яйця, цукор, молоко , борошно;

кисле молоко або кефір, яйця, розчин солі, сода, борошно.

Запитання 9

Налисники з начинкою з маку та меду подають ...

варіанти відповідей

з медом або соусом шоколадним;

з цукровою пудрою;

із сметаною або цукровою пудрою;

розтопленим вершковим маслом.

Запитання 10

Налисники без начинки подають ...

варіанти відповідей

налисники згортають валиком і відпускають із сметаною, або солодким соусом, або джемом, повидлом, варенням;

налисники згортають прямокутником і відпускають солодким соусом, або джемом, повидлом, варенням;

налисникам надають форму трикутника і відпускають із сметаною, або солодким соусом, або джемом, повидлом, варенням;

налисникам надають форму трикутника і відпускають з розтопленим вершковим маслом або цукровою пудрою.

Запитання 11

Яка товщина готових млинців?

варіанти відповідей

0,3см;

1см;

5мм

Запитання 12

Яка товщина оладок?

варіанти відповідей

1см;

0,6см;

1,5см.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест