ТХВ. Дефекти хліба на стадії зберігання

Додано: 6 квітня 2021
Предмет:
Тест виконано: 58 разів
12 запитань
Запитання 1

Якщо хліб лежав на холодній металевій поверхні або в гарячому стані був покладений на нижню скоринку виникає дефект:

варіанти відповідей

поява плям на поверхні виробів

темні плями у м'якушці хліба

розпливчаста форма

Запитання 2

Гарячий хліб складають на бокову або торцеву скоринку і швидко охолоджують для запобігання дефекту:

варіанти відповідей

темні плями у м'якушці

розпливчаста форма

поява плям на поверхні виробів

Запитання 3

Деформація виробів відбувається:

варіанти відповідей

при порушенні норм і правил складання хліба, правил завантаження в автотранспорт, транспортування у торговельну мережу

при порушенні норм і правил складання хліба

при порушенн правил завантаження в автотранспорт

Запитання 4

Для зберігання хлібних виробів застосовують:

варіанти відповідей

лотки, стелажі, кошики, контейнери

 в тарі, поставленій безпосередньо на підлогу

на металевих столах

Запитання 5

Хлібобулочні вироби зберігають в:

варіанти відповідей

чистих, сухих, добре вентильованих приміщеннях із рівномірною температурою не нижче +6оС і відносною вологістю повітря не більше 75%

чистих, сухих приміщеннях із рівномірною температурою не нижче +16 С і відносною вологістю повітря не більше 85%

добре вентильованих приміщеннях із нерівномірною температурою не нижче +6 С і відносною вологістю повітря не більше 75%

Запитання 6

Забороняється зберігання хліба разом з товарами, які мають сильний запах:

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 7

При тривалому зберіганні хлібних виробів неминучі погіршення їх смаку і запаху:

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 8

Зменшення маси хлібних виробів у процесі зберігання внаслідок втрати вологи, цей процес починається зразу ж після виходу хліба з печі й особливо інтенсивно відбувається в перші 3-4 години:

варіанти відповідей

усушка

черствіння

Запитання 9

Від строків та умов зберігання в значній мірі залежить якість хлібобулочних виробів:

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 10

Основний процес при зберіганні хліба, який проявляється не тільки в погіршенні запаху й смаку, а і в перетворенні структури скоринки і м’якушу:

варіанти відповідей

усушка

черствіння

Запитання 11

Швидкість черствіння різних видів і сортів хліба не однакова і залежить від виду та сорту борошна, рецептури, способу виготовлення й маси виробу:

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 12

Швидкість черствіння хліба залежить від температури зберігання:

варіанти відповідей

так

ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест