Якщо хліб лежав на холодній металевій поверхні або в гарячому стані був покладений на нижню скоринку виникає дефект:
Гарячий хліб складають на бокову або торцеву скоринку і швидко охолоджують для запобігання дефекту:
Деформація виробів відбувається:
Для зберігання хлібних виробів застосовують:
Хлібобулочні вироби зберігають в:
Забороняється зберігання хліба разом з товарами, які мають сильний запах:
При тривалому зберіганні хлібних виробів неминучі погіршення їх смаку і запаху:
Зменшення маси хлібних виробів у процесі зберігання внаслідок втрати вологи, цей процес починається зразу ж після виходу хліба з печі й особливо інтенсивно відбувається в перші 3-4 години:
Від строків та умов зберігання в значній мірі залежить якість хлібобулочних виробів:
Основний процес при зберіганні хліба, який проявляється не тільки в погіршенні запаху й смаку, а і в перетворенні структури скоринки і м’якушу:
Швидкість черствіння різних видів і сортів хліба не однакова і залежить від виду та сорту борошна, рецептури, способу виготовлення й маси виробу:
Швидкість черствіння хліба залежить від температури зберігання:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома